VCHH richt vizier naar boven toe na logische overwinning op rode lantaarn.

VC Heist Delhaize Herenthout diende in de aanloop naar de carnavalsperiode het laatst geklasseerde Lizzards Lubbeek te ontvangen. Het team uit het stoetersdorp had voor de gelegenheid de lokale carnavalsgilde verzocht de eerste opslag te geven.

De thuisploeg gaf in de aanvang al zeker geen cadeaus aan Lizzards, die al snel tegen een 6 – 2 achterstand aankeken. NA van de verrassing te zijn bekomen, kon Lubbeek echter terug voet naast VCHH zetten met de 9 – 9.

Herenthout kreeg het sterkste wapen van Lizzards, de snoeiharde opslagen, moeilijk onder controle, maar kon terugvallen op een sterk acterend aanvallend compartiment en terug uitlopen tot 17 – 13.

De kloof bleef overeind tot 23 – 21, waarna VCHH klinisch afwerkte met 25 – 23 en de eerste set over de meet trok.

De verloren set lieten de Leuvense dames niet aan het hart komen en de 7 – 7 gaf de bikkelharde strijd die gevoed werd op het veld om elk punt perfect weer.

Deze nek-aan-nek race hield iedereen in spanning en het duurde tot de 17 – 15 eer VCHH een kleine kloof kon slaan.

Lizzards benutte een genomen time-out om de opslag te heroveren en de aansluiting te bekomen met 17 – 16, maar verzuimde om verder door te gaan.

Het waren daarentegen de troepen van Staf Torfs die onder andere mede door een kill-block op de Leuvense aanval doorgingen naar 21 – 17.

Met de daaropvolgende 24 – 17 was het enkel wachten op een fout van Lizzards om de tweede set binnen te halen. Bij de 24 – 19 ging de opslag van de bezoeksters de mist in en de 25 – 19 setwinst gaf een 2 – 0 aan VCHH.

Lizzards stond met deze setstand met de rug tegen de muur en VC Heist Delhaize Herenthout greep in de derde set de bezoeksters ook direct bij het nekvel waarbij de 7 – 2 het vermoeden deed rijzen dat Lubbeek de handdoek in de ring gooide.

Herenthout liet zich in slaap wiegen en loste de grip op de tegenstandsters die op kousenvoeten naar de 9 – 9 slopen. Dit wekte de nodige ergernis op bij de thuiscoach die daarop zijn dames de levieten las in een genomen time-out.

Lizzards weerde zich echter uitstekend en de 11 – 14 in hun voordeel was op dat moment zeker niet onverdiend te noemen.

VCHH herstelde zich van de koude douche en stelde met 14 – 14 gelijk, maar zag de volgende punten opnieuw naar Lizzards gaan die met 15 – 18 een voorsprong uitbouwden in de set.

Pure vechtlust verdrong het stijlvolle volleybal van VCHH wat resulteerde in een 20 – 18 én uitzicht op set- en matchwinst met een deja-vu, het wachten op een fout van de bezoeksters bij 24 – 20.

Herenthout verslikte zich echter in de eindfase wat Lubbeek, foutenloos spelend in deze spelfase, op 24 – 24 bracht en terug nieuwe moed gaf.

Dit keer was het VCHH dat zichzelf de das om deed en de 6 matchballen de nek om wrong om de derde set uit handen te geven met 26 – 28 en een mentale opdoffer kreeg.

De gewonnen set deed het vertrouwen van Lubbeek toenemen, maar de kleine 0 – 2 voorsprong werd door VCHH al snel omgezet in een 3 – 2 in eigen voordeel.

Herenthout, nog gebukt onder de (examen)stress, worstelde zich met moeite naar de 12 – 7, en won uiteindelijk de slag die de heerschappij aan het net bepaalde.

Met een vernieuwde voorsprong van 18 – 8 betekende dit niets meer of minder dan virtuele set- en matchwinst.

Lizzards zag elke aanval vakkundig afgeslagen door de thuisploeg en diende telkens de zware aanvallen van VCHH te incasseren, wat de langgerekte doodsstrijd uiteindelijk afsloot met 25 – 12.

Het kostte VCHH bloed, zweet en tranen, maar het einddoel, de drie punten in eigen huis houden, was bereikt.

Een nuchtere coach merkte meteen op dat dit de eerste keer in 3 jaar was dat VCHH in januari, de examenperiode, dit kon verwezenlijken.

Door deze overwinning krijgt VCHH de volgende 2 doelen, Veltem-Beisen (met gelijke punten) en Beerse (+1 punt) perfect in het vizier.

Volgende wedstrijd, op verplaatsing naar Beerse op zaterdag 8 februari, is in wezen een 6-puntenwedstrijd waarbij de winnaar uitstekende zaak doet om de felbegeerde plaats 7 in het klassement met het oog op de hervorming van de rangschikkingen volgend seizoen.