'Na een meer dan geslaagd teerfeest op Valentijn moest er de dag nadien opnieuw strijd worden geleverd op het volleybalveld in 't Kapelleke. Subtopper Riemst, voorlopig vierde in het klassement was duidelijk favoriet en de verwachtingen van VCHH waren niet groot voor dit treffen.

Vorige keer dat beide teams elkaar ontmoetten, kreeg VCHH een pak voor de broek.

De bezoeksters toonden direct hun intenties en de 1 – 5 stond al na enkele minuten op het bord. Herenthout kon zich tijdelijk herpakken en na de 3 – 10 kon er worden gemilderd tot 6 – 10.

Ondanks veel goede wil slaagde VC Heist Delhaize Herenthout er niet in om de kloof direct te dichten en leidde Riemst even later nog met 13 – 18.

De thuisdames lukten erin de 16 – 19 te halen en na een bezoekende time-out zelfs de 17 – 19, maar een opslagmisser brak VCHH voorlopig zuur op.

Met 22 – 22 was de onverhoopte gelijkmaker een feit en was het momentum in moneytime aan de zijde van Herenthout. Niettegenstaande versierde Riemst met 23 – 24 een eerste setbal, maar VCHH pareerde de aanval en sloeg zelf genadeloos toe met 26 – 24.

Onverwachte setwinst voor de troepen van de Kempen en een onwelkome verrassing voor de bezoeksters die dit duidelijk niet zagen aankomen.

Riemst, aangeslagen door het verlies van de eerste set, kreeg in de tweede set met 6 – 2 een bijkomende optater. De Limburgse dames raakten duidelijk niet in hun gewone ritme, voornamelijk door een prima acterend VCHH dat boven zichzelf uitsteeg.

Met 10 – 6 was de kloof van 4 punten nog intact, maar 2 opslagmissers en enkele rake aanvallen van Kivola gaven Riemst de 11 – 10 aansluiting in de schoot geworpen. Wat hierna volgde was een scala van opslagfouten aan beide zijden. Het was echter VC Heist Delhaize Herenthout dat met 22 – 16 nog stevig de leiding had in de eindfase van set 2.

Riemst kon de goede flow van het Herenthoutse fanionteam niet stoppen en liep met 25 – 18 opnieuw in het mes. De dames in het fluo oranje verzekerden zich zo alvast van een niet verwacht, maar zeker niet onverdiend punt op een hoger ingeschatte tegenstander.

VCHH startte set drie zoals het de vorige twee had afgemaakt. Riemst liep verloren bij de 7 – 3 score. Het bezoekende raderwerk leek met de 11 – 5 volledig ontregeld en Herenthout rook bloed.

Daarop volgde echter een remonte van Kivola en met 11 – 10 was het een nieuwe opslagmisser van Riemst dat Herenthout liet herademen. Met 17 – 15 behield VCHH een krappe marge, maar met de aansluitende 20 – 17 begon de tijd te dringen voor Riemst.

Met 23 – 18 zat VCHH in de spreekwoordelijke zetel en met duidelijke 25 – 18 was het over en out voor een duidelijk aangeslagen Riemst dat zich verslikte in een ontketend Herenthout.

Met een glansprestatie van het volledige team werd hierdoor een gouden driepunter behaald met het oog op het klassement.

Door deze overwinning staan de Kempense dames nu op een gedeelde zesde plaats met Amigos dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft. Na de geleverde knalprestatie kunnen de troepen van Staf Torfs terugblikken op een prima aanvang van de terugronde met een behaalde 9 op 12 in totaal en een 6 op 6 tegen rechtstreekse concurrenten.

Nu hebben de dames drie weken rust alvorens ze terug het strijdperk dienen te betreden tegen de onverwacht sterke promovendus Tongeren dat een mooie gedeelde vierde plaats bekleed, samen met Riemst.

Mogelijk kan Herenthout weer voor een kleine stunt zorgen in het Eburons Dome Tongeren op 7 maart.'