In een eindejaarswedstrijd die de heenronde afsloot en beide ploegen diende te winnen, was het VHL dat met 0-5 een blitzstart nam en VCHH met doelgerichte opslagen al dadelijk in de verdediging drong.

'VC Heist Delhaize Herenthout, bekomen van de eerste slagen, zette de achtervolging in maar kon slechts moeizaam naderen tot 5 – 8.

De thuisploeg herstelde het evenwicht in het spelbeeld, maar de score liep door enkele foutieve opslagen wel op in het voordeel van Leuven tot 10 – 15.

De 5 punten uit de beginfase nekten uiteindelijk VCHH want met de 15 – 20 werd de kloof op status quo gehouden en trok Leuven de eerste set naar zich toe met 19 – 25, niet in het minst door de eigen snelle start en de vele gemiste opslagen van Herenthout.

Ook in de tweede set kreeg VCHH de opslagen van Leuven niet onder controle, maar lukte het de dames uit de Kempen wel om de 6 – 6 te bewerkstelligen. De eigen opslagdruk was quasi nihil want met de 10 – 11 was het weerom VHL dat de leiding overnam, ook dit keer weer te danken aan de 4 opslagmissers van VCHH tegenover eentje voor VHL.

VC Heist Delhaize Herenthout toonde zijn vechtlust en met 14 – 11 was het de coach van Leuven die naar een time out greep. Het effect bleef echter uit en Herenthout drukte door tot 18 – 11.

Bij 20 – 15 zat Herenthout gebeiteld voor setwinst, en de volgende punten gingen telkens naar het eigen fanionteam dat de klus eenvoudig klaarde met 25 – 15 waardoor de setstand gelijk werd gebracht.

Deze setwinst gaf de dames van VCHH moed en met een snelle start werd de 4 – 2 op het bord gezet en lag Leuven duidelijk onder in het spel. Herenthout bleef de forcing voeren met achtereenvolgens 8 – 4 en 11 – 5 zag Leuven ook beide time-outs niet renderen.

Het bezoekende schip kraakte in al zijn voegen met 14 – 6 om uiteindelijk slagzij te maken onder de zware opslagdruk van de thuisploeg die de inzet beloond zag in de 19 – 9 score op het bord. Uiteindelijk kelderde VCHH het Leuvense vehikel met droge 25 – 12 cijfers die een zwaar maar correct verdict velden voor een set waarin de thuisploeg geen enkele opslag verkeerd plaatste.

Leuven, met de 2 – 1 in sets met de rug tegen de muur, gaf met de 3 – 4 in de vierde set aan het vel duur te zullen verkopen. De felle tegenstand van VHL ten spijt, lukte Herenthout het om de scheve situatie om te buigen in een 9 – 7 voorsprong.

Hierop klauwde Leuven nog een keer terug tot de 12 – 12, maar Herenthout drukte de wederopstanding van de bezoeksters klinisch de kop in met 18 – 14 en nam een serieuze optie op eindwinst.

De voorsprong werd uiteindelijk nog uitgebouwd tot 22 – 17 waarna een lichte terugval Leuven de kans gaf te milderen tot 23 – 20. De wake-up call bleef niet zonder gevolg en VCHH maakte droog af met 25 – 20 en hield hierdoor de broodnodige punten in eigen huis.

Door dit resultaat wipt Herenthout over Leuven in de stand naar een gedeelde achtste plaats met Veltem-Beisem, en met het vizier gericht op een beter klassement.

Zaterdag 11 januari is er het treffen in Sporthal 't Kapelleke om 17 uur tegen VC Zoersel waarin de thuisploeg als underdag start, maar mogelijk met de hulp van de supporters voor een kleine stunt kan zorgen.

Zondag 12 januari gaat de jaarlijkse eetdag van VCHH door in de parochiezaal van Wiekevorst van 11h30 tot 19 uur.