VCHH lijdt zure nederlaag tegen rechtstreekse concurrent Datavoc

VCHH moest het in competitieverband opnemen tegen Datavoc Tongeren, een nieuwkomer in de reeks en een quasi rechtstreekse concurrent voor de plaatsen in de subtop. Tongeren stond met 6 punten uit 5 wedstrijden net boven VCHH dat met 5 punten uit 4 wedstrijden genoteerd werd.

'Met 7 – 7 was de aanvangsfase alvast gelijk opgaand, alhoewel niet altijd hoogstaand werd geacteerd door beide ploegen. Het was Tongeren dat met 7 – 9 een eerste kloof kon slaan, waarop VCHH een time-out nam maar niettemin het volgende punt ook naar Datavoc zag gaan.

De achterstand werd stilaan vergroot tot 10 – 13 en daarna 11 – 16 waarna de thuisploeg aan de marge begon te knabbelen en terug kon komen tot 15 – 18 waarna de Tongerse coach het spel onderbrak met een time-out.

Emma Raeymaekers liet zich niet van de wijs brengen en door haar hoge opslagdruk kon Heist Delhaize Herenthout terug aansluiten bij 17 – 18. Hierop volgend kon Datavoc het blok van VCHH echter meerdere keren omzeilen en hadden de bezoeksters met 19 – 22 de betere kaarten in handen voor eerste setwinst.

Herenthout weerde zich kranig maar moest Datavoc wel drie setballen toestaan die echter allen werden teniet gedaan. Met de 24 – 24 score was het echt moneytime maar ook de thuisploeg kon op haar beurt setpunten niet verzilveren en kreeg met 27 – 29 prompt de rekening gepresenteerd.

De eerste set ging met het kleinste verschil naar Datavoc, dat het koelst bleef in de eindfase.

VCHH herstelde echter snel van deze mentale opdoffer en in geen tijd keek Tongeren tegen een 6 – 1 aan, mede door zware opslagdruk van de Herenthoutse setter Shani Heylen.

Hierna washet echter weer de beurt aan Datavoc dat met 10 – 9 het grootste deel van de achterstand al had uitgewist en met 11 – 11 kon gelijkstellen.

Herenthout haalde met Nore Noyens opnieuw de hamer boven bij de opslag en hernieuwde de leiding in de set met 15 – 11 om vervolgens het heft terug uit handen te geven aan een sterk spelend Tongeren dat met 16 – 16 weerom langszij kwam.

Zelfs met de daarop volgende 20 – 20 lag alles nog in balans, maar Herenthout zette met eigen fouten Datavoc opnieuw in polepositie met 20 – 22. De bezoeksters vatten de spreekwoordelijke koe dit keer gevat bij de horens en werkten simpel af met 20 – 25 om de 0 – 2 setstand te behalen.

VC Heist Delhaize Herenthout, met de rug zo goed als tegen de muur gezet, moest duidelijk uit een ander vaatje tappen om nog punten in eigen huis te kunnen houden en nam met 5 – 3 al een hoopvol begin in set 3, om met een sterke opslagreeks van Sofie Peeters tot 9 – 5 door te gaan.

Een time-out van Tongeren bleef zonder resultaat voor de bezoeksters die een ontketent VCHH zagen uitlopen tot 14 – 7, waarna ze het initiatief terug in eigen handen namen om tot 14 – 13 te milderen alvorens in de fout te gaan.

De goed ingekomen Tine Van Den Bosch zorgde voor vernieuwde kracht in het Herenthoutse team en de 22 – 16 gaf VCHH een stevige dosis welfvertrouwen. Datavoc scoorde echter weerom 4 punten op rij en met de 22 – 20 kostte het VCHH bloed, zweet en tranen om de set alsnog met 25 – 23 naar zich toe te trekken. 1 – 2 setstand en mogelijk zelfs hoop op meer in de harten van de supporters.

Het was echter Datavoc dat de debatten opende in set 4 met een 2 – 5 voorsprong. VCHH zag het spook van matchverlies de kop opsteken en acteerde eenvoudigweg te zenuwachtig en met 6 – 11 was het nog altijd het team uit Tongeren dat de toon zette.

De kloof bleef quasi ongewijzigd, maar met 9 – 14 doofde het vuur in het thuiskamp langzaam maar zeker uit waarna een ware calvarietocht begon, ingeleid door de 10 – 18.

Herenthout zag de veer helemaal breken met een 14 – 25 eindscore en zag Tongeren de drie punten mee richting Limburg nemen waardoor zij een goede zet deden in het klassement.

Zuur en duur puntenverlies voor VC Heist Delhaize Herenthout dat op de beslissende momenten naliet om de klus zélf te klaren en daardoor de nodige averij opliep op en naast het veld.'

VCHH – Datavoc: 1 – 3, setstanden 27 – 29, 20 – 25, 25 – 23, 14 – 25