VCHH en Beerse troffen elkaar in een duel dat voor beide teams eigenlijk van vitaal belang was met het oog op de felbegeerde zevende plaats in het klassement, nu in handen van Beerse, gezien de nakende hervormingen in de competitie.

De thuisploeg nam de beste start maar VC Heist Delhaize Herenthout kon de schade beperken tot 8 - 5 en slaagde erin de bordjes terug in evenwicht te brengen bij 8 – 8.

Na de sterke openingsfase van Beerse krikte ook VCHH het peil merkbaar op en hielden beide teams elkaar in evenwicht. Mooie rally's leverden, buiten aangenaam spel, ook een spannende 16 – 16 op.

Herenthout nam het heft in eigen handen en scoorde 4 punten op rij alvorens Beerse terug de draad oppikte en terug aansloot met 20 – 20.

Moneytime met 21 – 23 en de bezoeksters aan de opslag en met 22 – 25 bleek de tweede setbal ook de goede voor de Herenthoutse dames die meteen de eerste felbevochten set wisten binnen te halen.

In de tweede set liet VC Heist Delhaize Herenthout zich dit keer niet verrassen door Beerse en namen de boezoeksters met 2 – 6 dadelijk de leiding, wat Beerse een time-out deed nemen.

Deze rendeerde, gezien de daaropvolgende 5 – 6. Herenthout hield echter het hoofd koel en liep terug verder uit naar 6 – 11 en behield de kloof tot 11 – 16 wat Beerse de tweede time-out deed opofferen.

Dit keer was VCHH bij de herneming wel bij de pinken en met 15 – 20 was de virtuele setwinst bereikt. De volgende 5 services van VCHH waren telkens een schot in de roos en met een droge 15 – 25 was ook de tweede setwinst een feit en verzekerde Herenthout zich alvast van één punt op de tabellen.

VC Beerse was vastbesloten het vel duur te verkopen en bood fel tegenstand in de cruciale derde set en boog zowaar een 3 – 5 achterstand om in een 8 – 6 voorsprong waardoor VCHH op achtervolgen was aangewezen.

Met de 13 – 12 lukte het de bezoeksters om terug aan te klampen, maar Beerse hield de bovenhand en trok met 17 – 13 het initiatief naar zich toe. Een time-out van VCHH bracht de troepen terug in slagorde en werd de achterstand volledig weggevlakt met 17 – 17, waarna de 22 – 22 de spannende eindfase van deze derde set inluidde.

Hierin was dit keer Beerse de slimste partij en de 25 – 22 was evenwel ook niet onterecht te noemen. 1 – 2 in sets na een mooie partij, maar waarin de dames uit Herenthout het verlies van de derde set voornamelijk aan zichzelf te danken hadden.

Set 4 was de set van alles of niets voor de thuisploeg, maar het waren de bezoeksters die met 3 – 6 de debatten openden en de daaropvolgende 6 – 12 deed het beste vermoeden voor VCHH die de tegenstand in een houdgreep hadden.

Herenthout scoorde vlot, voornamelijk door youngster Emma Raeymaekers, die een glansprestatie neerzette en er voor zorgde dat Beerse het water aan de lippen kwam bij 9 – 16. Niettemin werd er langzaam geknaagd aan de voorsprong door een Beerse dat zich weerde als een duivel in een wijwatervat en terugkwam tot 15 – 19.

Echter te weinig en te laat, want bij 17 – 24 bleek de eerste matchbal dadelijk de goede en de driepunter was voor VCHH dat met 17 – 25 verdiend de partij won na een mooie wedstrijd.

De voorlopig afscheid nemende Leen De Pooter, die de competitie even vaarwel zegt wegens zwanger, zag dat haar team een goede zaak deed in het voorlopige klassement. De dames wipten hiermee niet enkel over Beerse naar de zevende stek, maar eveneens laten ze nu Veltem-Beisem achter zich al dient gezegd te worden dat deze nog 2 wedstrijden tegoed hebben.

Volgende wedstrijd van VC Heist Delhaize Herenthout is opnieuw een thuiswedstrijd in de vertrouwde sporthal 't Kapelleke op zaterdag 15 februari om 17 uur tegen subtopper Kivola Riemst. Vorige wedstrijd tegen Riemst draaide uit op een sisser met een droge 3 – 0 nederlaag. Aan de dames, gesteund door de supporters, om zich dit keer te revancheren.