In de tweede wedstrijd van de terugronde kregen de dames van VC Heist Delhaize Herenthout het Waalse Jemeppe op bezoek. In de heenronde was VCHH al te sterk gebleken voor deze tegenstander en nu werd niet meer of minder gerekend op een zuivere driepunter.

Jemeppe lukte wel het eerste punt van de wedstrijd maar VCHH nam direct over en knalde de 5 – 1 op het bord door de zware opslagdruk die werd gezet.

Hierop echter veegde Jemeppe de voorsprong van het scorebord door met 5 – 5 gelijk te stellen. Het teken voor de dames van het fanionteam om het tempo op te drijven en uit te lopen naar 10 – 7.

De daaropvolgende 10 – 9 bleek maar een kleine kink in de kabel. Herenthout ging rustig door tot 14 – 10.

Eens de kloof uitgediept tot 19 – 13 namen de bezoeksters de eerste time-out. VCHH bleef koeltjes afwerken en met 22 – 13 lonkte meteen de eerste setwinst.

Time-out nummer 2 voor Jemeppe bracht de bezoeksters geen soelaas en Herenthout trok het laken in set 1 naar zich toe met een welverdiende 25 – 13.

Net als in de eerste set trok het Waalse team het eerste bloed. De 1 – 4 bracht echter geen onrust in de gelederen van de thuisploeg.

Met de 4 – 8 score achtte trainer Staf Torfs de tijd op de dames terug wakker te schudden. Succesvol, aangezien de aansluiting met 8 – 8 direct werd verwezenlijkt.

VC Heist Delhaize Herenthout ging op en over de tegenstand met 11 – 9 maar zag al even snel Jemeppe het heft in handen nemen en de 11 – 14 op het bord spijkeren.

Herenthout reageerde gepast en met 15 – 15 was de score weerom in balans. Iets later gaf de 19 – 17 een wat beter perspectief aan de thuisspeelsters in verggelijking met de bezoeksters.

Herenthout kreeg met 21 – 21 echter een koude douche en de 23 – 22 beloofde een uiterst spannend einde van de set te worden. Hierin was het eerste setpunt dadelijk voldoende voor VCHH om de tweede ook binnen te halen met 25 – 22.

Met deze set was ook het eerste punt al een zekerheid en moest Jemeppe ook al minstens 2 sets op rij winnen om punten te sprokkelen. Gezien de geboden tegenstand was dit verre van evident.

Het was even wachten op de derde set om te bekijken of de bezoeksters de morele slag konden verteren of niet. Herenthout pakte een slome start en keken vrij snel tegen een 1 – 4 achterstand aan en zetten met deze stand alle zeilen bij om de score om te buigen in eigen voordeel.

De druk werd op de ketel gezet en met de 6 – 5 gingen de dames uit de Kempen op en over de tegenstand. In de volgende fases was het steeds VCHH dat de forcing voerde en bij een 11 – 6 lag het spit al klaar.

Een spelonderbreking door Jemeppe bij de 14 – 7 rendeerde niet en VCHH ging gestaag verder met het kaal plukken van de Waalse kip. Een gedreven Herenthout overvleugelde de tegenstand en gezien het kwaliteits- en mentaliteitsverschil was de 21 – 14 voor Jemeppe virtueel onoverbrugbaar.

VC Heist Delhaize Herenthout trok zoals verwacht de lus rond de tegenstand toe en de derde set werd op het palmares geschreven met 25 – 15 wat ook direct garant stond voor matchwinst met 3 – 0 waardoor de punten in eigen huis bleven.

Weerom een goede zaak voor VCHH in het klassement. De dames parkeren nu rustig in de veilige middenmoot op de zevende plaats. In de tabellen is nu al duidelijk dat, buiten Waremme dat mee de lijsten aanvoert, de Waalse ploegen wel degelijk van een lager niveau zijn.

Laat nu net Waremme de volgende tegenstander zijn voor VCHH dat dan op verplaatsing dient te spelen. Puntenwinst bij deze tegenstander zal in alle geval een pak moeilijker zijn dan tegen de andere Waalse teams, maar niets is onmogelijk.'