'In Alken nam VC Heist Delhaize Herenthout alvast een vliegende start, want eer de thuisploeg wist wat er gebeurde, stond er al 0 – 6 op het bord en werd er een time-out opgenomen om de dames tot de les te roepen.

Met 4 – 10 stond de kloof nog overeind maar vond Jeval Laken meer en meer zijn draai op het veld en kreeg VCHH het moeilijker op zelf de punten te scoren. Bij 7 – 10 was het de beurt aan Herenthout om het spel te onderbreken en de neuzen terug in de juiste richting te zetten, maar de 11 – 11 gelijkstand was even later een feit.

Alken nam duidelijk het spel over en met 16 -12 hadden de dames uit Limburg het momentum duidelijk aan hun kant gekregen. Herenthout kreeg nog enkele kruimels toebedeeld, maar de bezoeksters uit de Kempen werden simpelweg plat geknepen door de overmacht van Alken met duidelijke 25 – 17 cijfers.

Met 3 – 3 was de beginfase van de tweede set in evenwicht, en iets verder met 6 – 6 en 8 – 8 lag alles ook nog prima in balans. Het was wel telkens Heist Delhaize Herenthout dat de kleine kloofjes moest overbruggen om gelijke tred te houden, maar tot 12 – 11 slaagden de dames daar wonderwel in.

Hierop trok Alken echter de registers volledig open en keek VCHH opeens tegen een vierpuntenkloof aan bij 17 – 13. Deze kloof bleef ook intact tot de periode van money-time met 20 – 16.

Herenthout moest dan ook vol aan de bak om het vege lijf te redden, maar Alken gaf geen krimp en met 25 – 19 ging ook deze set verdiend naar een duidelijk sterker thuisteam.

In de derde set gaven de dames uit de Limburg direct plankgas, maar in de beginfase van de set kon VC Heist Delhaize Herenthout zijn wagonnetje nog vrij vlot aanhaken tot 6 – 6 en werd er verzorgd en attractief spel geserveerd langs beide zijden.

De volgende spelfases draaiden echter meestal uit in het voordeel van Alken, en met 14 – 10 stond VCHH opnieuw met de voeten op de grond. Alken serveerde zich vervolgens vrij simpel een weg naar de 19 – 12 en deelde VCHH hiermee een serieuze mentale tik uit.

De speelsters van Herenthout waren niet meer bij machte deze situatie om te keren, en met een sprekende 25 – 15 hield een sterker Alken de drie punten in eigen huis en klommen zij in de stand tot de tweede plaats.

Door de nederlaag van VCHH konden de teams uit Lint en Veltem Beisem de strijd om de zesde plaats in het klassement nieuw leven inblazen, maar ook deze beide teams leden schipbreuk waardoor in de middenmoot van het klassement een status quo werd bereikt.

Volgende week, zaterdag 23 maart om 17h staat het burentreffen tegen de naaste achtervolger, Tesla Lint op het programma in sprothal 't Kapelleke te Herenthout. Een van de beslissende wedstrijden die de strijd om de zesde plaats spannend maakt. Lint volgt op 4 punten van VCHH, waardoor beide teams een geode zaak kunnen doen bij winst.

Ook is dat weekend het traditionele "All-in Orange" weekend in Herenthout, waardoor de bezoeksters alvast een stevig onthaal te wachten staat en de sfeer zeker gegarandeerd goed zit.'

Setstanden Alken – VCHH : 25/17, 25/19, 25/15