U bent hier

Volley: Heist Dames - VC Herenthout

Heist op den Berg | Neteland
04.12.2017 - 09.42u
Door: Mark Jaspers

De derby tussen de buren leverde een niet altijd hoogstaand, maar wel spannend kijkstuk op. Hulpcoach Robin De Bondt en Libero Leen De Pooter, beiden niet op bank wegens de geboorte van hun zoontje Senn, zagen niet hoe hun team een blitsstart nam ondanks de veelvuldige opslagmissers. Door stevig blokwerk en sterke aanvallende acties werd de eerste set binnen gehaald met een duidelijke 16-25 score.

Volley Heist Dames was geenszins aangeslagen en startte best aan de tweede set met dadelijk een 4-0 bonus. VCHH herstelde zich echter en nam geleidelijk aan terug het heft in handen bij een 14-16 tussenstand. Heist Dames speelde met het mes tussen de tanden, wat een ongemeen spannende strijd met zich meebracht.

Beide teams versierden beurtelings een aantal setballen, maar het waren uiteindelijk de Herenthoutse bezoeksters die bij 31-33 setwinst realiseerden.

Herenthout ging door op zijn elan, maar zag hun voorsprong van 6 punten in de derde set plotsklaps gehalveerd bij een 9-12 tussenstand. Trainer Staf Torfs greep in, maar kon niet voorkomen dat VHD naderde tot op 1 punt bij 16-17. Het gat was gedicht, wat Herenthout noopte tot meer geconcentreerd spel.

De bezoeksters verzilverden hun tweede matchbal en wonen het pleit met 24-26, waardoor de drie punten mee naar VC Heist Herenthout werden genomen en VCHH dus stand houdt op een voorlopige tweede plaats en tweede divisie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto