U bent hier

Volley : Profondeville – VCHH Dames 0 – 3

Herenthout | Nationaal | Nijlen regio
23.11.2021 - 19.59u
Door: Herman Gezelle

Vorige week diende VCHH de top van het klassement te bekampen en de wedstrijd tegen Datavoc loste alle verwachtingen in. Enkel het resultaat kon VC Heist Delhaize niet uitermate bekoren.

'Deze week kon de wedstrijd als een onvervalste kelderkraker bestempeld worden. VCHH, als voorlaatste wel écht onder zijn stand geklasseerd, diende de rode lantaarn, Profondeville, in de Waalse regionen de punten proberen afhandig te maken.

De start zag er alvast veelbelovend uit met 2 – 8 mede door de goede opslagdruk van Lina Vrijsen. Profondeville ging in de aanvang receptioneel zwaar onderuit. Na een kort oponthoud door een blessure bij een thuisspeelster kon VCHH probleemloos de draad weer oppikken en doorgaan naar 4 – 16.

De Waalse coach nam een time-out om zijn verdediging trachten te organiseren en lukte hiermee erin om de opslag te heroveren en enkele punten te sprokkelen. De 9 – 18 was echter niet van dien aard om VC Heist Delhaize Herenthout nerveus te maken.

Herenthout serveerde zich rustig naar10 – 24 maar lukte er niet in om de set met het eerste setpunt af te werken. De tweede setbal daarentegen was wel raak en leverde de Kempense lady's 11 – 25 setwinst op na een kleine 20 minuten zonder al te veel tegenstand.

Set 2 waren het een reeks kill-blocks die elke thuisaanval in de kiem smoorden en VCHH op 3 – 8 brachten. Daar waar vorige week Emma Raeymaekers zich uitdrukkelijk in beeld speelde, was het dit keer Lina Vrijsen die deze honeurs waarnam en een uitstekende partij speelde.

Profondeville spartelde iets meer tegen maar keek al bij al vrij snel tegen een 7 – 12 aan. VCHH teerde tijdens deze ogenblikken te veel op de prestaties van de vorige set en liet zich in slaap wiegen met als gevolg dat coach Jolien Wittock bij 10 – 12 een time-out nam om de speelsters de levieten te lezen.

Met 12 – 20 was deze ingreep uitermate succesvol en kon VCHH zich terug gaan focussen op de eindfase van de set. De bezoeksters losten de grip op de tegenstandsters niet en wonnen ook deze set vrij simpel met 14 – 25 door een kill-block van Joke Van Doninck.

Hiermee was het eerste punt al een zekerheid. Tevens werd ook met deze duidelijk gemaakt dat Profondeville het spreekwoordelijke zwakke broertje in deze reeks is.

Van de derde set werd eigenlijk verwacht dat deze een louter formaliteit zou zijn maar de thuisploeg verraste vriend en vijand met de 6 – 3 score.
Een welgenomen time-out door VCHH leverde direct resultaat. De oranjehemden openden de trukendoos en gingen op en over de tegenstand met 6 – 7 alvorens een foutieve opslag zand in de motor strooide.

Herenthout kreeg de machine echter terug aan de praat en lukte een kleine kloof bij 8 – 10. Profondeville krabbelde echter terug recht en lukte de volgende drie punten met de 11 – 10 als gevolg en aansluitend zelfs de 16 – 13.

Teken voor de Herenthoutse coach om in te grijpen en ook dit keer bracht de onderbreking het beoogde rendement. Goede opslagen van Lindsy Vercammen zorgden opnieuw voor haasje over met 16 – 17.

De latere 17 – 21 bracht Profondeville aan de rand van de afgrond maar een nieuwe opslagmisser van VCHH deed de hoop van de thuisploeg met 18 – 21 terug kortstondig opflakkeren. Kortstondig was de juiste woordkeuze want enkele tellen later werd het vonnis met een ace voltrokken.

18 – 25 en een driepunter voor de dames uit het stoeterdorp die hiermee een goede zaak doen met het klassement. In één ruk wipten de dames zo over twee andere Waalse tegenstrevers, Romedenne en Jemeppe, waardoor VCHH nu op de 8e plaats staat, vlak achter Kivola Riemst.

Deze zaterdag is het dus eigenlijk een zespunter want Kivola komt om 17u op bezoek in 't Kapelleke. In geval van winst voor de thuisploeg, springen de dames van het fanionteam ook nog over Kivola. Daarom, supporters op post'

 

imageMeer nieuws

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '

Telenet: 'Storingen tijdens geplande werken in Mechelen '
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 07.12.2021 - 10.53u

Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen

 Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 20.29u

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals

Stakingspiket bij Mondelèz Belgium Biscuits Production (NV) Herentals
Herentals | Nationaal | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.46u

Eurobiljetten krijgen make-over, (en iedereen mag mee bepalen hoe ze er zullen uit zien)

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.12.2021 - 18.42u

Robert Walters : 'Een loonsverhoging vragen via Teams of Zoom: hoe doe je dat?'

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 06.12.2021 - 16.15u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto