Fel verzwakt Beerse geen partij voor VCHH in bekerduel.

Na de succesvolle bekerwedstrijd tegen Mortsel in kader van de beker van Antwerpen, gewonnen door het fanionteam met 3 – 2 na een slopende vijfsetter, moest er weerom gebekerd worden maar dan voor de beker van Vlaanderen.

De tegenstander van de dag was Beerse, dat zich vorig weekend danig verslikte in de strijdvaardigheid van VCHH en nu een uitgelezen kans kreeg op sportieve revanche. De verwachtingen van deze wedstrijd waren dan ook aan de hoge kant, maar konden door een verrassend minder sterk Beerse, nooit waar gemaakt worden.

Eer de meeste toeschouwers hun derrière op de houten banken hadden neergevlijd, wezen de cijfers op het scorebord al een kurkdroge 0 – 10 achterstand op voor de thuisploeg. Herenthout wreef zich de ogen uit, en daardoor kon Beerse 5 punten op rij scoren.

De 5 – 10 was echter een eerste wake-up call voor Heist Delhaize Herenthout dat direct terug gas gaf en weer de volgende 5 punten voor eigen rekening nam en de stand op 5 – 15 bracht.

Beerse, niet bij machte om degelijk weerwerk te bieden, moest lijdzaam toekijken hoe de troepen van Staf Torfs naar een 17 – 25 snelden en de eerste set in no time op zak staken.

Set 2 was het weerom Heist Delhaize Herenthout dat duidelijk te sterk was voor de opponent en dit in de aanvangsfase van de set vertaald zag in een 3 – 8 puntentelling. Concentratieverlies bij de bezoekende dames gaf Beerse de mogelijkheid om opnieuw aan te sluiten met 7 – 9 waarna Herenthout opnieuw op toeren kwam met de 7 – 14 tot gevolg.

Hierna vielen de Herenthoutse dames echter terug in dezelfde valkuil en stelde Beerse plotsklaps gelijk met achtereenvolgens 18 – 18 en 21 – 21. Mede dankzij een secuur verdedigende en sterk aanvallende Leen De Pooter kon VCHH de tegenstand alsnog van zich af schudden en het laken naar zich toe trekken met 21 – 25.

Beerse kreeg de spreekwoordelijke mentale tik te verwerken en hierdoor dreigde de derde set tot een formaliteit gedegradeerd te worden, wat door de 6 – 11 enkel gestaafd werd.

Beerse kon geen gewicht meer in de schaal werpen en moest toestaan dat VCHH doorstoomde naar de 8 – 18. Het einde met zware 12 – 25 cijfers verloste het totaal van de kaart geveegde Beerse uit het lijden en Herenthout kon na de eenrichtings-wedstrijd terugblikken op een geslaagd bekerweekend waarin het telkens de sterkste was tegenover andere teams uit eerste divisie.

Setstanden Beerse – VCHH: 0 – 3 met 17 – 25, 21 – 25, 12 - 25

Ook nog blij nieuws uit een andere hoek ondertussen; voormalig kapitein Hanne Danis en ex-coach Gerd Van Den Bosch konden de voorbije week hun tweede kindje, Fien verwelkomen.

Voor de Beker van Antwerpen wordt de volgende wedstrijd tegen het in Liga B acterende Noorderkempen waarschijnlijk een andere koek, maar in deze Beker van Vlaanderen is de volgende tegenstander het verre nobele en onbekende Damesvolley Waregem, een team uit de Westvlaamse eerste provinciale.

Op het eerste zicht een haalbare kaart, al zijn er in het verleden genoeg voorbeelden waaruit blijkt dat de voorgift van 2 punten per reeks verschil in het voordeel van het laagst spelende team een verraderlijk iets is. Aan de dames uit eerste divisie om hun kunnen te tonen in deze uitwedstrijd.