Voor de 2e thuiswedstrijd van het seizoen kreeg VCHH met VHL een gekende tegenstander op bezoek. Beide teams hebben de prestaties van het vorige seizoen kunnen verzilveren in een promotie naar eerste divisie.

Volley Haasrode Leuven was de ongenaakbare leider, maar VCHH, de runner-up, deed de Leuvense dames in de thuiswedstrijden telkens in het zand bijten. Een herhaling van dit scenario zou de Herenthoutse dames stevig in de middenmoot posteren, VHL daarentegen zou dan al van een gemiste seizoenstart kunnen spreken.

Het was overduidelijk VHL dat de beste start nam in de wedstrijd en geholpen door de hoge aanvallende foutenlast van Heist-Herenthout met 5 – 10 de teneur zette. Hierna begon ook de verdediging van de thuisploeg te haperen, en een logische 6 – 13 waas het gevolg.

Een donderpreek van de Herenthoutse coach bleef niet zonder gevolg, want uiteindelijk gingen de dames met een 20 – 18 op en over de bezoeksters die met deze score een time-out namen.

Het spel bleef uitermate spannend, maar de stevige aanvallen van VHL leidden uiteindelijk het setverlies voor VCHH in met een 23 – 25 score op het bord.

Dit verlies van een felbevochten set liet bij de thuisploeg zijn sporen na, en werd hervallen in het dramatische wedstrijdbegin waarin de eigen foutenlast doorslaggevend was.

Volley Haasrode Leuven bleef secuur in de aanval, en liep uit tot een ontnuchterende 8 -17, gesteund door een stevige verdediging die steeds een tweemansblok in positie kon maneuvreren.

Heist Herenthout wist niet meer van welk hout pijlen maken, en een ontketend VHL spurtte naar een 11 – 23 tussenstand. Een spartelend thuisteam reduceerde de achterstand nog wel tot 18 – 23, maar zag VHL de set cool afwerken bij 18 – 25 en hiermee een eerste punt op de tabellen oogsten.

Set drie leek aanvankelijk het begin van het einde voor de thuisploeg in te leiden want VHL rook bloed en ging door naar 3 – 6. Onder Impuls van een sterk serverende Lina Vrijsen werd de kloof volledig overbrugd en keek VHL opeens tegen 7 – 6 aan.

Sein voor de bezoeksters om het gashendel opnieuw open te draaien en het laken opnieuw naar zich toe te trekken bij 8 – 11. Een zweem van gelatenheid toonde zich bij de troepen van Staf Torfs, die zich de tanden stuk beten op een sterk Leuvens geheel.

Zodra de bezoeksters de grip op het spel echter enigszins verslapten, sloeg VCHH toe en met hervonden grinta werden de bordjes bij 16 – 16 opnieuw in evenwicht gebracht. Leuven negeerde de wake-up call en weerom stevige opslagdruk van VCHH zorgde voor een comfortabele 5 punten kloof bij 21 – 16. Deze prestatie legde de basis voor uiteindelijke setwinst van VC Heist Delhaize Herenthout met 25 -18, en opklarende gezichten bij zowel speelsters als supporters.

Set vier begon weerom stereotiep met VCHH dat direct op achtervolgen was aangewezen bij 4 – 7, maar dit keer konden de speelsters van VCHH de kloof beperken en opnieuw aansluiten bij 13 – 13 waarna het spelbeeld kenterde. De thuisspeelsters knokten zich tot een 19 – 15 voorsprong die hun vleugels gaf, alvorens een netfout roet in het eten dreigde te strooien.

Leuven knabbelde langzaam maar zeker aan de achterstand, en zag het noeste werk beloond door het verkleinen van de kloof tot op 2 punten, maar kon niet voorkomen dat VCHH zich 4 setballen toe-eigende. Een snoeiharde aanval zorgde voor het 25 – 21 binnenhalen van de set voor VCHH, waarna een tie-break het uiteindelijke verdict diende te vellen.

Het wakker geworden fanionteam van Herenthout nam in deze beslissende set resoluut het voortouw, en plaatste een moegevochten VHL direct op 5 – 1 achterstand. De bezoeksters vonden geen oplossing voor het stoppen van de thuisploeg en met 9 – 2 ging het licht uit.

VC Heist Delhaize Herenthout hield het hoofd koel, en spijkerde tegen een ontredderd VHL de keiharde 15 – 6 set- en matchwinst op het scorebord en stuurde de bezoeksters ontnuchterd huiswaarts.

Eerstvolgende thuiswedstrijd voor VC Heist Delhaize Herenthout is de bekerwedstrijd tegen eerste provincialer Lier in kader van de beker van Antwerpen, dit op zaterdag 20 oktober in sporthal 't Kapelleke te Herenthout om 17h. 'S Anderendaags is er de verre verplaatsing gepland voor de beker van Vlaanderen tegen een subtopper uit de 2é divisie, VTK Torhout B.

Het damesteam van VC Heist Delhaize Herenthout, met op de staande op de foto: Hannah Luyten (14), Shani Heylen (16), Hanne Danis (14), Tessa Van Den Dries (17), Sofie Peeters (2) en Staf Torfs.

Zittend vooraan: Fien Celen (10), Nore Noyens (8), Tine Van Den Bosch (6), Lindsey Vercammen (11), Lina Vrijsen (7) en Leen De Pooter (4).