'Maasmechelen gaf wegens acuut spelersprobleem forfait voor de voorwedstrijd om de resterende zeven speelsters te sparen voor de hoofdwedstrijd.

Het team uit het stoetersdorp had blijkbaar carnaval nog niet helemaal uit het hoofd kunnen schudden, want op korte tijd stond de ontnuchterende 2 – 5 op het scorebord.

Een donderpreek van de coach resulteerde want de dames ontwaakten uit hun roes en met 12 – 12 was de opgelopen schade hersteld.

Van hieruit nam de thuisploeg resoluut het heft in handen en met 19 – 16 trachtte Maasmechelen het spel te breken met een time-out, maar de poging bleef vruchteloos. Met 21 – 16 werd de kloof reeds 5 punten en had VC Heist Delhaize Herenthout de beste papieren in handen om de set te winnen.

Met 25 – 17 stak VCHH de eerste set dan ook vrij eenvoudig op zak, ondanks het feit dat het spelpeil niet altijd even fraai was.

Set twee grepen de Herenthoutse dames de tegenstrever direct bij het nekvel met de 8 – 2 tot gevolg.

De behaalde voorsprong varieerde wel in de loop van de set, maar was telkens toch geruststellend te noemen. Met 20 – 15 was het ook nu weer het team van Staf Torfs dat in poleposition stond. De set werd dan ook simpel binnen gehaald met 25 – 16.

De derde set startte onder goed gesternte voor VCHH dat met ingevallen setter Tine Van den Bosch sterk gevarieerd spel tentoon stelde en daardoor direct een 4 – 0 bonus bij elkaar wist te rapen.

De veer bij de bezoeksters stond zo goed als op breken, de 12 – 3 score was dan ook niet bepaald bemoedigend te noemen.

De aanhoudende opslagdruk en de harde aanvallen van VCHH sloopten de Limburgse verdediging en bij 22 – 9 was het virtueel over en out voor Maasmechelen. De lijdensweg van de bezoeksters kwam ten einde bij de 25 – 11 en VC Heist Delhaize Herenthout kon de drie punten bij op het palmares noteren.

Hierdoor parkeert het team zich nog altijd netjes in de middenmoot. De top 5 is ondertussen al ruim buiten schot, maar ook de onderliggende teams volgen eigenlijk op respectabele afstand. De doelstelling, het behoud verzekeren en een rustig seizoen volmaken, is al enige tijd bereikt. Dit team moet zich nu als volgende doel het verzekeren van de linker kolom ambiëren.

Voor deze zesde plaats zijn er nog drie teams in de running. Buiten VC Heist Delhaize Herenthout ligt deze plaats ook nog in bereik van Tesla Lint en Veltem Beisem. Lint heeft nog een zwaar programma af te werken tegen 3 teams uit de top 4, Veltem Beisem daarentegen heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed maar moet ook nog eveneens tegen 3 teams uit de top 4.

Herenthout heeft hiertegen nog 2 toppers te bekampen, maar de sleutelwedstrijden voor de zesde plaats zullen de onderlinge wedstrijden vormen tegen zowel Lint als Veltem Beisem.

Dit weekend, zaterdag 16 maart staat VCHH voor de verplaatsing naar Alken, de nummer 5 uit de rangschikking. Mogelijk kan Herenthout hier nog een onverwacht punt meegraaien, aan de dames om de ambitie bij te stellen.'