'VC Heist Delhaize Herenthout diende een wedstrijd af te werken in de lagere regionen van het klassement tegen rechtstreeks concurrent Velvoc. Beide teams konden de punten goed gebruiken met het oog op de toekomst.

Herenthout mistte de start compleet en een serie receptionele missers zorgen er voor dat er al snel tegen een 8 - 2 achterstand werd aangekeken.

Het spelpeil werd er jammer genoeg in de volgende fases niet beter op en met de 13 - 7 op het bord was het aan de bezoeksters om uit een ander vaatje te tappen.
De opgelopen averij uit de beginfase kon echter niet hersteld worden en Herenthout werd met 25 - 17 te kijken gezet.

De blamage uit de eerste set werd in het begin van de volgende set in alle geval al niet herhaald.

VCHH nam de leiding met 4 - 5, maar zag ook dat Veltem Beisem met 6 - 6 al weer langszij kwam.De dames uit Herenthout lieten zich niet ringeloren en drukten door naar 7 - 11 en de daaropvolgende 8 - 15 deed de meegereisde supporters deugd.

De snoeiharde opslagen van de bezoeksters deden de thuisploeg wankelen en met de 10 - 21 was de set al virtueel op zak gestoken. Met 14 - 25 verkochten de speelsters uit de Kempen dit keer een serieuze optater aan de Leuvense dames en werd de eerste set in de vergeethoek geplaatst.

Ook in set 3 was het VCHH dat het betere spel in huis had zoals de 3 - 6 waarheidsgetrouw weerspiegelde.

Met 4 - 8 trachtte de Leuvense coach een antwoord te vinden op het feit dat het Herenthoutse blok zijn aanvalsters aan banden kon leggen.
Gevechtsvolleybal leverde Leuven resultaat op en de 9 - 10 bracht VCHH aan het twijfelen.

Velvoc rook bloed en ging met hernieuwde moed volop in de aanval en wipte op en over VCHH met 12 - 10, waarop deze laatsten dadelijk gelijk konden stellen.
Opnieuw drukte de thuisploeg het gaspedaal in en werd weerom een voorsprong van 16 - 13 op het bord gezet.

Moneytime met de 22 - 16 en Herenthout met het water aan de lippen, waarop VCHH opnieuw karakter toonde en kon milderen tot 23 - 19.
Een slechte opslag bezorgde de tegenstandsters echter de nodige setballen en een scheidsrechterlijk mistasten bezelde uiteindelijk het plecht met 25 - 20 verlies.

De verhitte gemoederen braken VC Heist Delhaize Herenthout zuur op en de daaropvolgende 5 - 1 was ook niet van die aard om een boost in het vertrouwen te kweken.

Veltem Beisem bouwde de voorsprong nog verder uit tot 11 - 5 maar niettegenstaande kon VCHH aansluiten bij 12 - 11 door doelgerichte opslagen die telkens de zwakke plek in de thuisafweer viseerden.

Het kantelpunt in de set was het moment waarop de hoekspeelsters van Velvoc terug hun draai vonden en VCHH op 16 - 13 konden zetten.

Herenthout kon met een uiterste inspanning nog de 16 - 16 verwezenlijken, en gelijke tred houden tot 20 - 20, waarop twee zondagsballen Velvoc in pole zetten met 22 - 20.

VC Heist Delhaize Herenthout kwam deze tegenslag op creuciale fase niet meer te boven en kreeg met 25 - 21 het deksel op de neus, waardoor het ondertussen in acute puntennood verkeert.

De volgende wedstrijd is tegen koploper Alken, wat niet echt een geschenk is op dit moment, maar aan de dames van het fanionteam om desalniettemin een goede prestatie neer te zetten.'