U bent hier

Volleybal Dames 1e divisie: VCHH – Beerse

Heist op den Berg | Herenthout
15.02.2019 - 08.06u
Door: Mark Jaspers

Zaterdag kreeg VC Heist Delhaize Herenthout een te duchten tegenstander over de vloer, BMV Beerse, welk een mooie derde plaats in het klassement kan voorleggen. Op de eerste speeldag slaagde VCHH er net niet in om punten te pakken op verplaatsing, dit resultaat in gedachten achtte VCHH zich niet geheel kansloos tegen de subtopper.

VCHH startte de wedstrijd alleszins vrank en vrij met het onder druk zetten van de bezoekende receptie en nam al snel een 6 – 3 voorsprong.

Beerse herstelde echter het evenwicht en dichtte de kloof bij 9 – 9 en maakte met licht overwicht in het spel en het concentratieverlies bij de thuisdames optimaal gebruik van de situatie om met 15 – 18 uit te lopen.

Herenthout kon in deze set geen vuist meer maken en zag een sterk aanvallend Beerse de set simpelweg uitspelen met 18 – 25.

Een goed gevulde sporthal met enthousiaste supporters van beide zijden zag dat beide teams het tempo hoog hielden met dat verschil dat Beerse direct de leiding nam in het debat met 3 – 6.

Hierop trokken de bezoekende dames het aanvallende register helemaal open en werd de thuisdefensie op een hoopje gespeeld met 4 – 12, wat een afstraffing dreigde te worden.

Bij 9 – 17 stond de kloof van 8 punten nog op het bord, maar VCHH wist terug te komen tot 14 – 19, waarop de bezoekende coach een time-out nam. Deze bleef echter zonder het verhoopte resultaat, - want een sterk serverende Lindsey Vercammen kon Herenthout tot op 17 – 19 brengen.

De gemaakte inspanningen eisten echter hun tol, en een sterke Beerse wist het hoofd koel te houden en de set binnen te rijven met een simpele 20 – 25.

Een creatiever spelend VC Heist Delhaize Herenthout wist in de derde set aanvankelijk gelijke tred te houden met de bezoeksters, wat zich weerspiegelde in aangename rally's en een 8 – 8 stand.

Een aantal opslagmissers van de thuisploeg leverden Beerse bij 9 – 12 een bonus op van 3 punten, maar deze werd vrij snel uitgevlakt door Herenthout en met 13 – 13 was alles ter herdoen. De twee volgende sterke opslagen van VCHH leverden zelfs de 15 – 13 voorsprong op.

Beerse toonde echter dat het niet gratuit de derde plaats voor zich nam en nam, gesteund door een solide verdediging het spel in handen en bouwde een voorsprong op tot 15 – 18.

De bezoeksters, aanvallend duidelijk beter gewapend, gingen probleemloos door tot 18 – 22 en in moneytime brak de veer van VC Heist Delhaize Herenthout. 18 – 25 en einde verhaal voor VCHH dat een duidelijk sterker Beerse de drie punten verdiend mee huiswaarts zag nemen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto