Topper in 2e divisie dames A baart een muis.

Dit weekend vond de topper tussen de leider VHL en dichtste achtervolger VC Heist Herenthout plaats in Leuven. Beide teams konden met het oog op het klassement een gouden zaak doen aangezien de vier volgende teams allen een nederlaag opliepen eerder in het weekend.

Daar waar het begin veelbelovend was, en beide teams elkaar in evenwicht hielden tot de eerste technische time-out met een 8-7 score, was het daarna de autoriteitere leider VHL die het heft in handen nam en via een 16-10 tussenstand doorstoomde naar een 25-17 setwinst.

VCHH was in hget begin van de volgende set niet bij de les, en keek direct tegen een8-1 achterstand aan. Niettegenstaande enkele scheidsrechterlijke beslissingen volledig in het nadeel van de bezoeksters uit Herenthout werden gefloten, slaagden zij er toch in om zicht terug in de wedstrijd te knokken tot een 16-14 tussenstand in de tweede set. Twee opeenvolgende discutabele beslissingen van de man in het rood op cruciale momenten waren er echter te veel aan voor een strijdend Heist*Herenthout dat de tweede set met 25-20 naar VHL zag gaan.

De derde set waren de bezoeksters terug bij de pinken en ging de partij gelijk op en werd er aan beide kanten op hoog niveau gespeeld. De thuisploeg keek bij een 15-16 tussenscore tijdens de tweede time-out tegen een lichte achterstand aan. Dit was voor VHL het teken om het gaspedaal in te drukken, waardoor VCHH het tempo niet meer kon bijhouden. In geen tijd werd de scheve situatie door de leiders omgebogen naar een 23-18 score.

Het einde van de wedstrijd was typerend voor de ganse wedstrijd want na een zoveelste opslagmisser van VCHH was de eerste setbal voor VHL direct de goede. Het bezoekende team schoot zich in eigen voet door een aanvallende fout en diende het hoofd te buigen voor de thuisploeg die in geen enkel moment de logische 3-0 eindstand in gevaar zag komen.

De winnaars van het weekend zijn dus de autoritaire leiders, VHL die nu reeds 7 punten voorsprong hebben op de dichtste achtervolger VCHH, en de staartploegen, waarvan er enkele gouden zaken deden.