Na de bekerwedstrijd tegen Sintjanskring Herentals moest VCHH opnieuw vol aan de bak, dit keer tegen de autoritaire leider in de reguliere competitie, Datavoc Tongeren.

'De eerste punten van de wedstrijd waren traditiegetrouw voor de thuisploeg maar Datavoc was geenszins van plan om bij de 6 – 4 de rol te lossen. Herenthout zag met 6 – 6 Tongeren opnieuw langszij en bij de 9 – 10 waren de Kempense dames een eerste keer op achtervolgen aangewezen.

Beide teams brachten mooi en afwisselend spel op het veld en de 12 – 12 toonde dat ze aan elkaar gewaagd waren, niettegenstaande het immens verschil in de klassering. Datavoc was echter in de volgende fases iets meer door het geluk gediend en lukte erin met 16 – 18 een kleine kloof te slagen.

VC Heist Delhaize Herenthout bleef zich echter kranig weren maar bij 21 – 23 begon de tijd te dringen om de situatie recht te trekken. Datavoc buitte elke kans uit en won een spannende eerste set met 22 – 25 cijfers, niettegenstaande het feit dat de thuisploeg qua spelbeeld zijn voet naast de competitieleider kon zetten.

De enkele individuele fouten op het veld werden door de tegenstrever echter genadeloos afgestraft en het waren net deze details die uiteindelijk de setwinst of –verlies bepaalden.

Set twee kwam VCHH met 5 – 2 weerom goed uit de startblokken en met 9 – 4 was kloof van 5 punten een feit. De time-out van de bezoekende coach rendeerde niet direct gezien de 11 – 6. Uitstel was geen afstel volgens Datavoc en de bezoeksters begonnen langzaam het verschil weg te werken tot 12 – 10.

Een strategische spelonderbreking van VC Heist Delhaize Herenthout bezorgde de thuisspeelsters de hierop volgende punten en iets later was de voorsprong opnieuw aangedikt tot 17 – 13.

Datavoc vocht voor elk punt maar kon niet voorkomen dat VCHH bij 21 – 16 voorlopig de beste papieren in handen had voor setwinst.
De oranjehemdjes benutten uiteindelijk de derde setbal en bracht met identieke 25 – 22 cijfers de bordjes van setstanden in evenwicht waarbij alles nog mogelijk was en de toeschouwers van het schouwspel konden genieten, zowel qua spanning als niveau.

De derde set beloofde met 5 – 5 even spannend te worden als de beide vorige. Datavoc dacht hier anders over en bracht met stevige opslagen VCHH receptioneel in de problemen en kon uitlopen naar 5 – 8.

Herenthout haalde het onderste uit de kan en bij 9 – 9 was alles weer perfect in balans. Tongeren counterde echter uiterst effectief wat hen de 10 – 13 opleverde, gevolgd door de 12 – 18 welke VCHH in nauwe schoentjes plaatste.

Datavoc kwam in het einde van deze set aanvallend duidelijk beter voor de dag en strafte elke fout weerom zonder mededogen af. Uiteindelijk gaf VCHH zich gewonnen bij 17 – 25, duidelijk ook niet geholpen door dame Fortuna die een voorkeur vertoonde voor het bezoekende team, alle goede intenties van de Kempense dames ten spijt.

Het setverlies was relatief snel verteerd en met 4 – 2 was het weerom VC Heist Delhaize Herenthout dat licht overwicht creëerde alvorens Datavoc met 5 – 5 gelijkstelde.

Bij de 8 – 8 was Tongeren weer door het geluk gediend, iets wat blijkbaar door een kampioenenploeg afgedwongen kan worden maar Herenthout liet zich niet kisten en kampte verbeten voor elk punt wat de 10 – 10 zeker rechtvaardigde.
Hierop toonde Datavoc waarom het aan kop van het klassement geparkeerd staat. Met enkele goedgeplaatste aanvallen gaven ze VCHH het nakijken met 12 – 15.

In deze fase moesten de dames uit het stoetersdorp ondergaan, ondanks het hoge eigen niveau.

Tongeren liep gestaag verder uit tot 14 – 21, maar deze cijfers waren niet de echte weergave van de verhoudingen op het veld te noemen. Het veel te harde verdict van 14 – 25 setverlies deed de dames van 't Kapelleke de hoofden buigen en de volle buit ging mee richting Tongeren.

Herenthout bleef (opnieuw) achter met lege handen maar een toch meer dan degelijke prestatie die eigenlijk meer rechtvaardigde.
In een felbevochten wedstrijd waren het meestal de details die uiteindelijk de doorslag gaven over winst en verlies. Tongeren toonde zich meer matuur op de beslissende momenten en was op zich zeker de verdiende winnaar te noemen van een hoogstaande pot volleybal.

Als de dames van het Herenthoutse fanionteam het huidige spelpeil echter kunnen aanhouden, kan het niet anders of dit moet resultaten met zich meebrengen in de volgende wedstrijden.

Zelf hopen ze uiteraard nu zaterdag de volle buit te kunnen meegritsen bij hekkensluiter Profondville, de eindelijk laatste verre verplaatsing onder de taalgrens.'