VCHH bekert verder na vijfsetter tegen Mortsel.

'In de beker van Antwerpen kreeg VC Heist Delhaize Herenthout met Mortsel een ongekende tegenstrever op bezoek. Mortsel, eveneens actief in eerste divisie, maar dan in de reeks met de kustploegen, heeft de start in de competitie enigszins gemist met slechts 3 punten uit 4 wedstrijden.

In de bekercampagne was het echter de thuisploeg die van een gemiste start kon spreken. Met de 3 – 8 op het scorebord moesten de talrijk opgekomen supporters alvast in de ogen wrijven.

Het duurde tot de 3 – 12, en dan nog dankzij ene opslagmisser van Mortsel eer VCHH nog eens een punt kon nemen tegen de gemotiveerde tegenstander. Hierna kon Herenthout de achterstand weliswaar halveren met de 8 – 13, maar Mortsel liet zich niet opjagen en met 13 – 18 holde de thuisploeg steeds achter de feiten aan, alle wissels ten spijt.

De opgelopen averij in de beginfase bleek dodelijk voor de eerste set die koeltjes werd afgewerkt door Mortsel bij 19 – 25.

Dat VCHH een goed uitgebalanceerd team is, bleek al direct in de tweede set. Met wissels op 3 posities was het dit keer Mortsel dat met 6 – 2 in de verdrukking werd gespeeld.

Door de 11 – 6 score werd de voorsprong nog licht vergroot in het voordeel van Heist Delhaize Herenthout dat door mistasten van de bezoekende setter het twaalfde punt in geschenkverpakking kreeg. Herenthout zat in de goede flow en drukte door tot de 19 – 12, zij het niet altijd met hoogstaand spelpeil.

Met 2 aces op rij van de tegenstander werd de voorsprong beknot tot 21 – 15, maar een snoeiharde aanval door het midden en de ace in de daaropvolgende service, beiden door de hand van Nore Noyens, bezorgden VCHH virtueel setwinst. De 23 – 15 werd op korte tijd 25 – 17 en daarmee bracht Herenthout de setstand terug in evenwicht.

De hamvraag, of VC Heist Delhaize Herenthout door de setwinst was wakker geschud, werd snel beantwoord in de derde set. Een 6 – 2 score deed alleszins het beste verhopen, maar een fel van zich afbijtend Mortsel naderde terug tot 8 – 6.

VCHH haalde de voorhamer boven en de zware opslagdruk zorgde voor de 11 – 6 stand en een time-out van de Mortselse coach die het gebeuk op de receptie hierdoor trachtte te onderbreken. Sofie Peeters zette na de hervatting de opslagreeks gewoon door en met 13 – 6 was de kloof geslagen.

Tessa Van Den Dries, ook deze wedstrijd weer op dreef, spijkerde de 16 – 8 op de grond en nam de rest van het team mee op sleeptouw. Aan de 20 – 12 zag Mortsel letterlijk alle hoeken van het veld en met de eerste setbal, welke direct werd omgezet met een ace, prijkte de 25 – 17 én de 2 – 1 op het bord.

De belangrijke vierde set kende een nerveus begin langs beide zijden, gekenmerkt door een resem opslag- en aanvalsmissers. Het was Mortsel dat opportunistisch de leiding nam met 6 – 7.

De daaropvolgende 10 – 12 kostte coach Staf Torfs weliswaar een time-out, maar de opslag werd wel heroverd en met 13 – 13 was alles te herdoen. Echter een ace van Mortsel en een afgeblokte aanval gaf de bezoeksters nieuwe moed met 15 – 19 en VCHH bevond zich opeens in een moeilijk parket.

Evenwel zorgde een inschattingsfout van de bezoekende libero op een prima geplaatste opslag van setter Shani Heylen de aansluiting bij 19 – 21 waarna de eindsprint werd ingezet met 21 – 21.

Het tweede setpunt van Mortsel bleek echter het goede, en met 24 – 26 zag VCHH de set uit handen glippen en brachten de bezoeksters de setstand op 2 – 2 en diende een beslissende tie-break de uiteindelijke winnaar aan te duiden.

Hierin werd de krappe 4 – 3 voorsprong van Herenthout uiteindelijk een comfortabele 8 – 4, maar de kampwissel werd door de thuisspeelsters slecht verteerd. Mortsel nam de kans te baat om te milderen tot 8 – 6.

VCHH nam daarop het initiatief terug over en de 10 – 6 bracht opnieuw rust in de gelederen. Goede services van Leen De Pooter zetten de receptie van Mortsel onder druk waardoor de zwakkere aanvallen van de bezoeksters vrij eenvoudig konden gecounterd worden en de zege alsnog werd behaald met riante 15 – 8 cijfers.

Door deze overwinning kan VC Heist Delhaize Herenthout verder provinciaal bekeren.

De volgende tegenstander is echter van een zwaarder kaliber want met een thuiswedstrijd tegen Volley Noorderkempen treffen de dames een ploeg uit Liga B. Noorderkempen droogde Geel, een (top)tegenstander van VCHH uit eerste divisie, simpelweg af met droge 3 – 0 cijfers.'