VC Herenthout won de  kwartfinale van de beker van Vlaanderen dames tussen VC Herenthout (1ste prov.) en Mavoc Mechelen (2de div.).  'Hoewel Mavoc een reeks hoger speelt zijn we de wedstrijd gestart met het doel om te winnen en niet om te zien of we konden meespelen. We hebben al verschillende wedstrijden op hoog niveau gespeeld en weten dat we dan ook sterke ploegen aankunnen.

Zo konden we vanaf het begin van de wedstrijd meteen onze wil opleggen door schitterend serveerwerk en deze set werd dan ook snel en hard gewonnen. Door te veel opslagmissers in set 2 speelden we een 8-4 voorsprong verloren en kwamen we zelfs 13-16 achter. Gelukkig konden we op het einde de situatie nog recht zetten door Sofie Peeters (juist terug uit kwetsuur) in te brengen aan de opslaglijn. Set 3 bleven we secuur spelen maar zagen we een sterker en vooral in aanval efficiënter Mechelen waardoor ze deze set ook verdiend wonnen.

Bij aanvang van set 4 zag je dan meteen weer de gretigheid die ons al veel punten heeft opgeleverd. Half de set was het opnieuw Sofie Peeters die de beslissende kloof maakte via haar service en enkele knappe verdedigingen. De set kwam nooit meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal was de vreugde dan ook groot.

Speelster van de match was Hanne Danis die receptioneel foutloos speelde en daarbij aanvallend zeer sterk voor de dag kwam.

Deze overwinning is een mooie opsteker juist voor de Kerstvakantie. Er komen nu enkele weken aan met iets minder training en vanaf Nieuwjaar vliegen we er weer in om die nu al mooie seizoen nog meer glans te geven.

In de halve finale wacht ons met Uikhoven of Lennik een klepper uit eerste divisie. Die wedstrijd is normaal pas ergens in maart wat ons tijd geeft om nog te groeien, zowel individueel en als ploeg en wie weet kunnen we dan opnieuw zorgen voor een stunt. We zullen in ieder geval met dezelfde mentaliteit aan de wedstrijd starten als gisteren en ik weet dat mijn meisjes dan tot veel in staat zijn.'  VC Herenthout