VCHH strandt op zucht van stunt tegen onbetwiste leider Alken.

'VC Heist Delhaize Herenthout moest in de aanloop naar de feestdagen nog vol aan de bak om proberen punten te gritsen uit de verplaatsing naar de onbetwiste koploper uit de reeks, Alken.

De Limburgers hebben in het parcours nog maar 1 punt verloren, dus het zou geen gezondheidswandeling worden voor VCHH en de snelle 5 – 1 score kon dit enkel bevestigen.

Herenthout kwam maar langzaam op toeren en kon bij 7 – 6 hat wagonnetje terug aanpikken waarop Alken het tempo merkelijk de hoogte in joeg en de 13 – 7 op het bord knalde, het dappere verweer van de Kempense dames ten spijt.

Alken vatte de spreekwoordelijke koe bij de horens en de 21 – 10 was de kille voorbode van nakend setverlies. VCHH werd in de set simpel onder het parket geveegd en kreeg met 25 – 12 een koude douche te verwerken door de zware aanvallen en het prima verdedigend werk van de thuisploeg.

Herenthout startte de tweede set al met een even dramatische 7 – 2 en toonde merkelijk te veel respect voor de tegenstandsters.

Alken vierde de teugels echter en Herenthout was er als de kippen bij om met 7 – 7 de score terug te egaliseren maar zag dan wel de volgende 3 punten naar Alken gaan alvorens zelf eveneens 3 punten op rij te scoren en weerom met 10 – 10 gelijk te stellen.

VCHH kon gelijke tred houden tot de 17 – 15, maar bekocht het gewoeker met de krachten cash en werd op 21 – 15 gezet waardoor Alken zich reeds rijk rekende. Een doorgevoerde dubbelle wissel bracht de bezoekende setter achteraan en hierdoor kon Herenthout zich terug in het spel vechten door de 22 – 21 te bewerkstelligen.

In moneytime lukte het VC Heist Delhaize Herenthout om de 24 – 24 te behalen en door een vernieuwde dubbelle wissel kon de Herenthoutse setter opnieuw op 3 aanvalsters rekenen waardoor het eerste setpunt kon verzilverd worden en de 24 – 26 op het palmares gezet werd.

De behaalde setwinst deed de dames deugd en de derde set werd aangevat met duidelijk betere 7 – 6 cijfers. Een kleine dip werd door de sterke thuisploeg dadelijk afgestraft en de 13 – 6 was een feit. Herenthout kon de geslagen kloof maar met mondjesmaat verkleinen en met 17 – 12 begon de tijd stilaan te dringen.

De opgelopen schade kon niet meer worden hersteld en ondanks sterk verdedigend werk van VCHH walste Jeval over de bezoeksters om de 25 – 15 te noteren.

Set 4 bracht echter weerom hoogstaand en evenwichtig spel van beide teams maar na de 6 – 6 begon Alken langzaam maar zeker het laken naar zich toe te trekken en gaf het scorebord 10 – 7 aan.

VCHH vocht met de wapens die het had en lukte het om met 13 – 14 de leiding over te nemen. Alken was echter gediend door dame fortuna en met een dosis geluk kon Jeval uitlopen tot 18 – 16.

Herenthout was even van de wijs en met 22 – 18 had Alken uitzicht op set- en matchwinst, maar de Kempische dames herpakten zich en wisten de 24 – 23 nog te behalen alvorens het harde verdikt viel met de tweede matchbal: 25 – 23.

VC Heist Delhaize Herenthout keerde weliswaar puntenloos huiswaarts, maar kon terugblikken op een meer dan geslaagde wedstrijd waarop ze het de autoritaire leiders uit de reeks het vuur aan de schenen hadden gelegd en, mits een kleine dosis geluk, zelfs een (verdiend) punt konden kapen.

De wetten van de sport zijn echter ongenadig, en het is ook niet in deze wedstrijden dat VCHH de punten moet meenemen. Op dit moment is de top 5 te sterk voor de rest van het peloton en dient zich onderaan een harde strijd om te overleven aan.

Herenthout doet er dus goed aan om het goede gevoel van deze wedstrijd te koesteren en mee te nemen naar de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag om 17h00 in 't Kapelleke tegen rechtstreekse concurrent VHL Leuven.'