Beide ploegen spelen in het zog van de leiders Hellvoc en FH Nijlen en het was dan ook een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de toppers niet kwijt te spelen. Het jonge VC herenthout start duidelijk met te veel respect voor de tegenstander waardoor het in set 1 nooit aanspraak kon maken op deelwinst. Vanaf set 2 kregen we een ander spelbeeld en kon de jonge garde van Herenthout wel zijn wil opleggen. Na een hele set op voorsprong te hebben gestaan konden we spijtig genoeg niet afronden en zagen we in extremis de set naar Amigo’s gaan.

Met een gewijzigde opstelling konden we vanaf set 3 wel echt doordrukken en vanaf toen zagen we het jonge Herenthoutse geweld weer spelen zoals we ze willen zien spelen, met veel vechtlust en plezier. Hoewel Amigo’s steeds voor stevig tegenwerk zorgde konden we de 0-2 achterstand ombuigen om tot 2-2 gelijk te komen. in de tie-break konden we meteen afstand nemen onder impuls van Hannah Luyten die maar liefst 3 killblocks noteerde. het is een mentale opsteker dat we ook tegen echte topploegen punten kunnen pakken.

Volgende week moeten we naar Hellvoc die resoluut voor de titel gaan. We hebben daar niets te verliezen en gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. als we spelen zoals de laatste weken ben ik zeker dat we ze het erg moeilijk kunnen maken. Het is een wedstrijd waar ik nu al naar uitkijk.

Setstanden: 16-25, 26-28,25-15,25-21,15-6   / Gerd Van den Bosch/N.