'Met de komst van Nijlen wisten we dat we een stevige tegenstander kregen voorgeschoteld. Ze stonden op de 1ste plaats en steken het ook niet onder stoelen of banken dat ze voor de titel willen gaan. Daartegenover staat dat dit een derby van formaat is en dat dan alles kan gebeuren. De eerste set werd voornamelijk bepaald door service en receptie.

Beurtelings werden de receptiemissers opgestapeld waardoor de spanning zeker aanwezig was maar er niet echt oogstrelend volleybal gespeeld werd. Toch konden we op het einde nipt de winst binnen halen. Set 2 was eentje om snel te vergeten. Bij de 2de technische time out stonden we 5-16 achter. Vanaf dan hebben we wel onze organisatie terug gevonden waardoor op het einde van set 2 terug op een gelijk niveau konden spelen.

Set 3 was de cruciale set van de wedstrijd. De ploeg werd volledig om gegooid, de receptieopstelling werd danig aangepast en hier heeft Nijlen nooit een antwoord op kunnen vinden. Met Libero Ditske Vanden Branden en hoekspeelster Leen De Pooter als organisatoren in receptie en met Tinne Van den Bosch en Joni Matthé als afwerkers op de hoeken hebben we laten zien welk niveau we kunnen halen. Vanaf nu was het niet de ploeg die de minste fouten maakte die won maar wel de ploeg die zelf voor de punten ging die won.

Daarbij kwam dat Nore Noyens en Kirsten Peeters zich in het midden aandienden vol vertrouwen waardoor setter Evelien Van Gestel naar hartelust kon verdelen. We waren beter in elk spelonderdeel en hoewel de rallys vaak lang duurden konden we ze steeds naar ons toetrekken. Het was de wedstrijd van het collectief. Het is fantastisch om met deze groep te kunnen werken. Iedereen is bereid te vechten voor iedereen en op die manier kunnen we het elke ploeg moeilijk maken.

Dat we met de jonge speelsters ook constant in de basis spelen maakt ook dat we van iedereen kunnen verliezen. Daarom moeten we ons elke wedstrijd opnieuw volledig opladen en mogen we nooit vooraf denken dat we een makkelijke klus voor ons krijgen. Hier is ook iedereen zich van bewust en volgende week tegen de Lions zullen we ons opnieuw dubbel moeten plooien als we de overwinning willen binnen halen.

Verslag: Gerd Van den Bosch/VC Herenthout/Nnieuws.be