Herenthout wint vijfsetter in Elen, eentje die er geen mocht zijn? Voor zowel Elvoc als VC Herenthout een belangrijke wedstrijd. Elen blijft achterop in het klassement en moest punten pakken om degradatie te voorkomen en Herenthout wilde graag de aansluiting met de top 3 niet te veel verliezen.

Het was ook van bij het begin te merken dat beide ploegen gebrand waren op een goede prestatie. Er werd vanaf bal een geknokt voor alle ballen. Herenthout kon echter de receptie van de Limburgers niet ontwrichten en Elen haalde sterk uit door het midden. Toch krabbelde bij 16-16 de bezoekers terug maar enkele individuele fouten werden dan afgestraft zodat Elen met 25-21 won.

In set twee konden de stoeters eindelijk hun beste opslagwerk terugvinden. Een straffe reeks van Woenstenborghs zorgde voor een kloof. Cloots en Jacobs maakten af door het midden. Herenthout hield controle en behield een kleine kloof. 21-25.

Zelfde spelbeeld in set drie. Vechtvolleybal, lange rally’s met wisselende kansen en de ploeg met het meeste wil behaalde vaak het punt. Elen kwam voor maar Herenthout toonde veerkracht en knokte weer naar 25-21.

De vierde set bleef gelijk opgaan naar 20-20. En ook daarna gaven beide ploegen geen duimbreed toe. Tot de eerste scheidsrechter een vreemd opstellingsfout floot en het daarna vergat te doen wanneer Jef Van den Brande nog buiten het terrein stond bij de opslag van Elen. Herenthout kreeg de bal nog wel over het net maar de vrije kans werd afgemaakt door Elen en zo kregen we bij 27-25 een vijfde set.

Ook daarin geen verschillen. Met weinig academisch maar eens zo veel wilskracht vocht Herenthout zich naar een 13-15 en een 2-3 overwinning.