De 2e herenploeg werd gisterenavond zonder te spelen kampioen in 2e divisie B doordat hun naaste achtervolger Hellvoc een punt liet liggen in Bolderberg (3e in de rangschikking. Onze 3de herenploeg won gisteren oververdiend de topper tegen Sloep Borsbeek waardoor ze met 1 puntje voorsprong aan de leiding staan in 2e provinciale.  

Voor hen blijft het spannend  tot de laatste speeldag want ze moeten volgende week nog wel minstens 2 punten pakken tegen Lint om de kampioenstitel binnen te halen. Daarom doen we nog eens een extra oproep aan alle Mendoleden en -supporters om de groene hel in De Lichten in Booischot nog eens te laten losbarsten op zaterdag 12 april om 13u30. Het zou een prachtige seizoensafsluiter zijn als zowel heren 2 als 3 promoveren en zo de kloof met de liga B verkleinen.

Dames Mendo gered

Ook onze dames deden gisteren een gouden zaak door met 3-0 te winnen van Retie en zo degradatie af te wenden. Mendo was gisteren in topvorm!

Herent 1: Mendo pakt verdiend punt in Lendelede

Zaterdagavond trok de 1ste herenploeg van Mendo naar het verre Lendelede voor de laatste competitiematch van dit seizoen. Ze moesten de klus klaren met slechts 7 spelers en slaagden er toch in om een punt mee naar huis te pakken!

Na een aarzelende start kregen de mannen van Mendo de wedstrijd onder controle en liepen langzaam maar zeker uit (5-8, 12-16). Wout Van Dyck verdeelde het spel en zette de thuisploeg op het verkeerde been met enkele listige 2de handsballen. De 1ste set ging dan ook verdiend naar de bezoekers met 20-25.

Optima Lendelede schakelde een versnelling hoger en nam onmiddellijk revanche. De bezoekers leken uit hun lood geslagen en waren niet opgewassen tegen de krachtige aanvallen van Leonis Dedeyne die samen met zijn ploegmaats de bordjes in evenwicht bracht.

In deel 3 herpakten onze mannen zich en kregen we spannende ralleys te zien in een gelijkopgaande wedstrijd. Aan het einde van de set hielden de bezoekers hun zenuwen het best onder controle en wonnen die met het kleinste verschil : 23-25. (8-7, 15-16)

In de 4de set konden de Kempenaren geen vuist maken tegen een goed georganiseerd Lendelede en binnen de kortste keren was het 2-2. (8-4, 16-10 en 25-15)

Het talrijk opgekomen thuispubliek en de handvol moedige supporters die de verre verplaatsing maakten kregen als seizoensafsluiter een superspannende tiebreak voorgeschoteld. Beide ploegen gaven het beste van zichzelf maar als bij 13-13 Joren Appels op het verkeerde been staat om setpunt te scoren maken de mannen van Lendelede daar handig gebruik van en ronden de tiebreak af met het kleinste verschil.

Ondanks het feit dat de overwinning zo kortbij was overheerste bij Mendo toch het goede gevoel dat ze een onverwacht punt mee huiswaarts konden nemen. Na de match werd afscheid genomen van enkele ploegmakker die gisteren voor de laatste keer de kleuren van Mendo verdedigden : Nathan Peeters speelt volgend jaar in Lint, Yannick Wijnen (gisteren afwezig door ziekte) gaat terug naar Amigo’s Zoersel en Stijn Debecker gaat in eigen huis de 2de herenploeg versterken. Als dank voor hun inzet kregen ze een geschenk aangeboden. We wensen hen alle succes in hun verdere carrière.

Setstanden : 20-25, 25-12, 23-25, 25-15 en 15-13.

Speelden : Wout Van Dyck, Joren Appels, Nathan Peeters, Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Yannick Slaets en Stijn Debecker (Libero)

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be