Voor Herenthout stond er dit weekend een moeilijke verplaatsing naar Lommel op het programma, die al enkele weken sterk voor de dag komen en ondertussen op een derde plaats staan. Na een week intensief trainen stond Herenthout scherp en gedreven om te winnen tegen ex-coach van Herenthout Ronny Roger.

Herenthout startte zeer sterk met Michael Van Grieken aan service. De receptie bij de thuisploeg draaide niet goed waardoor Herenthout snel een kloof kon slaan. Ondanks deze voorsprong begon Herenthout enkele onnodige fouten te maken. Een sterk blokkerend Lommel slaagde er alsnog in om op die manier de 1e set binnen te halen.

In de tweede set speelde Herenthout op een hoog niveau. Sterk aanvallend werk van Mattijs Op De Beeck en Sven Woestenborghs zorgde er voor dat de bezoekers weer volledig in de wedstrijd kwamen. Het was nu al duidelijk dat een pittige avond zou worden.

In de derde set ging het gelijk op en werd er door beide ploeg mooi volleybal gespeeld. Echter door vele betwistbare fases van de beide scheidsrechters geraakte Herenthout niet volop in zijn geliefde spel. Na een gele kaart voor kapitein Mattijs op De Beeck volgde snel een rode kaart voor protest van Coach Peter Speckstadt. De veer leek gebroken voor Herenthout en Lommel profiteerde hier optimaal van.

Hetzelfde verhaal in de 4e set. Opnieuw discutabele fases die gevolgd werden door globaal protest van de spelers en supporters. Een nieuwe rode kaart voor Jef Van Den Brande was het gevolg. Dit leek de motivatie die de bezoekers nodig hadden. Hierna begon Herenthout furieus te keer te gaan en waren ze niet meer te stoppen. Door mooi verdedigend werk en hoog scorend percentage konden ze een beslissende vijfde set afdwingen.

In de beslissende set kon Herenthout onmiddellijk uitlopen tot 6-8 dankzij Sven Woestenborghs op de hoekaanval. Door een goede opslagdruk en goede verdediging liep Herenthout verder uit en behaalde alsnog verdient de overwinning. Een echte thriller van formaat die door onze enthousiaste supporters gesmaakt kon worden. Dit doet enorm deugd om collectief zo een prestatie neer te zetten, dixit libero Kevin Dillen.

2-3 (25-22;22-25;25-18;21-25;10-15)