De 1ste herenploeg van Mendo Booischot maakte zaterdag de moeilijke verplaatsing naar rechtstreekse concurrent Kapellen. Na het winterdipje van de voorbije weken staken ze de koppen bij elkaar en dat leidde ertoe dat alle neuzen terug in dezelfde richting staan. Ze zetten een collectief yzersterke prestatie neer en dat nog wel op verplaatsing en niet tegen de eerste de beste maar tegen rechtstreekse concurrent Kapellen.

Mendo begon sterk aan de wedstrijd en liep direct 4-8 uit. De receptie was van een hoog niveau waardoor Wout Van Dyck zijn ploegmaats met Maarten Van Dyck in de hoofdrol vlot tot scoren bracht. Toch vocht de thuisploeg zich terug in de wedstrijd en bracht bij 19-19 de bordjes in evenwicht.

In het superspannende seteinde laaiden de gemoederen bij de Kapellenaren hoog op maar de bezoekers lieten zich niet uit hun lood slaan. Ze bleven rustig en geconcentreerd spelen en wonnen oververdiend met het kleinste verschil : 24-26.

In deel 2 was Mendo constant op achtervolgen aangewezen maar beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Het duurde echter tot bij de 2de TTO vooraleer een goede opslagreeks van Bob Douwen voor de kentering zorgde. De frustratie bij de thuisploeg was groot en dwong de wedstrijdleiding tot het afleveren van een gele en nadien ook rode kaart wegens protest voor Yannick Sophie.

Het zorgde enkel voor concentratieverlies bij zijn ploegmakkers en kon zeker niet verhinderen dat Mendo ook de 2de set binnenhaalde met 21-25.

De 3de set begon direct met een voorgift van 1 punt wegens de rode kaart voor Sophie bij het einde van de vorige set. De blijvende kritiek van de thuisploeg op de beslissingen van de wedstrijdleiding leidde er uiteindelijk ook toe dat assistent coach Gert Van De Put een rode kaart pakte en dat had zeker geen positieve invloed op hun prestaties... integendeel!

Na 5 opslagmissers op rij kregen we eindelijk dank zij een mooie opslagreeks van Ruben Duwaerts eindelijke terug een wedstrijd! Bij 19-24 leek de match gespeeld maar de bezoekers hadden uiteindelijk 5 matchballen nodig om de eindcijfers op het bord te krijgen en wonnen slechts met het kleinste verschil : 23-25.

Ook na de wedstrijd gingen de discussies tussen enkele spelers van de thuisploeg en de wedstrijdleiding gewoon door maar naar mijn gevoel hadden beide scheidsrechters de wedstrijd, ondanks het aanhoudende protest van Kapellen, goed onder controle. Het blijft een spel waarbij er altijd een verliezer èn een winnaar uit de bus komen maar waarbij de beste mag winnen maar waarbij ook de verliezer sportief moet blijven.

Die eer was deze keer zeker weggelegd voor de mannen van Mendo die er een ware volleybaldemonstratie van maakten maar de verliezende partij nam het jammer genoeg iets minder sportief op. Door deze uitwinst pakken onze mannen wel héél belangrijke punten en nestelen ze zich terug in de top 3 van het klassement in de Liga B. Ze kunnen ontspannen uitkijken naar de terugronde die ze hopelijk met evenveel enthousiasme zullen afwerken.

De volgende competitiewedstrijd is pas op 17 januari tegen VC Zoersel in De Lichten in Booischot.

Speelden : Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Yannick Slaets, Ruben Duwaerts, Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Libero : Marijn Claes.

Kwam in : Michel Mariën.

Verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be/