De Mendo-heren hebben het seizoengoed ingezet met 2 opeenvolgende overwinningen. Ze staan momenteel samen met Amigo's Zoersel aan de leiding van het klassement.  Tegenstander van dit weekend, Marke Webis Wevelgem is een ambitieuze ploeg die dit jaar zeker gaat proberen om een rol van betekenis op te eisen in de Liga B. Vorige week schakelden ze Achel in hun thuishaven uit ikv de Beker van België dus onze mannen waren op hun hoede.

Coach Raf Vekemans kon ook dit weekend nog geen beroep doen op Michel Mariën wegens ziekte maar de jonge Ruben Duwaerts liet zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Dat werd ook bewezen door zijn selectie voor de Youth Red Dragons. Een hele eer die ook aangeeftdat de goede jeugdwerking van Mendo vruchten afwerpt.

In de eerste set stond er geen maat op het enthousiasme van de thuisploeg, Maarten Van Dyck en Yannick Slaets sloegen op aangeven van de jonge spelverdeler Wout Van Dyck de Wevelgemse verdediging aan flarden. De bezoekers slaagden er niet in om in de wedstrijd te komen en Mendo won overtuigend met 25-17.8-4, 16-11, 25-17)

In de 2de set nam Wevelgem echter revanche en was Mendo van in het begin op achtervolgen aangewezen. Bij de 1ste TTO keken ze al tegen een 3-8 achterstand aan en konden de kloof niet dichten. Teveel persoonlijke fouten deden hen de das om en de bezoekers wonnen verdiend met 19-25. (3-8, 10-16, 19-25).

Ook in set 3 trokken de bezoekers de lijn door en hielden ze de mannen van Mendo achter zich maar bij de 20-20 kwamen de bordjes in evenwicht. In een superspannend seteinde kon Wevelgem bij 24-25 een setbal niet verzilveren en van die gelegenheid maakte de thuisploeg gebruik om de buit binnen te halen met het kleinste verschil : 28-26, (5-8, 14-16 en 28-26)

In de vierde set kregen we een gelijkopgaande wedstrijd te zien met vooral bij de thuisploeg sterk verdedigend werk. Wevelgem sloeg een kloof bij 9-12 maar dank zij enkele listige plaatsballen van Wouter Gijsemans en Wout Van Dyck en een sterke opslagreeks van Bob Douwen kon Mendo terug aanklampen. De wedstrijd bleef gelijk opgaan tot 24-24 maar dan was het er op en erover voor de thuisploeg en de 9 op 9 waar ze bij het begin van het seizoen niet hadden van durven dromen een feit.

Mendo blijft een moeilijk te nemen hindernis en zeker in hun thuishaven zijn ze altijd extra gemotiveerd om hun trouwe supporters te laten genieten van mooie volleybalmomenten. Met deze 3de overwinning bevestigen ze hun goede vorm en zetten ze een resultaat neer dat vertrouwen geeft maar ook verwachtingen schept naar de toekomst toe!

Op zondag 19 oktober om 17u30 geven ze partij aan Sloep Borsbeek (P1 +6) voor de 1/8ste finales van de beker van Antwerpen.