Zaterdagavond trok de 1ste herenploeg van Mendo Booischot naar het Europees VolleyCentrum in Vilvoorde om daar partij te geven aan de nationale jeugdlichting 1995-1997.

Mendo Booischot nam een blitzstart (4-8) en door een combinatie van puik verdedigingswerk, goed draaiende side out en teveel opslagmissers bij de thuisploeg haalde Mendo vrij makkelijk de 1ste set binnen. De nationale beloftenploeg was duidelijk niet opgewassen tegen een sterk spelend Mendo

In de 2de set lieten de bezoekers zich op teveel persoonlijke fouten betrappen en lieten bij 23-24 een setbal liggen. Vilvoorde maakte onmiddellijk van de gelegenheid gebruik om de bordjes in evenwicht brengen.(26-24)

Vanaf set 3 speelde Mendo opnieuw geconcentreerd en stelde orde op zaken. Een vlot scorende Robin Adriaensen haalde met zijn ploegmakkers de set binnen met 21-25.

Bij het begin van de 4de set viel Joren Appels uit met een voetblessure na een ongelukkig contact met een tegenstrever en werd vervangen door Yannick Slaets. De heren van Mendo lieten zich niet uit hun lood slagen en bleven bij de les. Bij de thuisploeg was de veer duidelijk gebroken en het werd een complete walk-over voor Mendo : 11-25.

Volgend weekend spelen ze hun laatste thuiswedstrijd tegen Kapellen met als inzet de 5de plaats die ze door de overwinning tegen Vilvoorde terug heroverden in de rangschikking in de Liga B.

Speelden : Stijn Debecker, Wout Van Dyck, Nathan Peeters, Bob Douwen, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Michel Mariën (Libero)

Kwamen in : Robin Adriaensen, Yannick Wijnen, Yannick Slaets

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be