De uitschakeling in de beker van België eerder dit seizoen  lag nog vers in het geheugen en de spelers van Mendo Booischot vertrokken extra gemotiveerd naar Zele Berlare om revanche te pakken.

De bezoekers zaten direct goed in de wedstrijd. Zowel  aanvallend als verdedigend konden ze het verschil maken.  Yannick Wijnen speelde heel gevarieerd en kon zijn aanvallers op hun wenken bedienen .   Zele Berlare kon geen vuist maken en was constant op achtervolgen aangewezen. Via 2-8 en 11-16 won Mendo Booischot de 1ste set met ruim verschil: 16-25.

Vanaf set 2 kregen we een heel andere spelbeeld en  kwam de thuisploeg beter in de match. In een gelijkopgaand set (7-8 en 15-16) kregen we mooie ralley’s te zien die door beide ploegen krachtig afgewerkt werden.  Bij 16-18 probeerde Mendocoach Raf Vekemans met de inbreng van Wout van Dyck aan de opslag en Robin Adriaensen als hoofdaanvaller het verschil te maken maar Zele Berlare was bij de pinken en liet zich niet verschalken. De thuisploeg kwam na enkele mooie acties zelfs 23-21 voor.  De mannen van Mendo vochten onder impuls van een sterk spelende Michel Mariën verbeten terug en wonnen met het kleinste verschil  (23-25).

In set 3 was Zele Berlare met  Wouter Lambrachts en Steffen Symoens in de hoofdrol  de best scorende ploeg. Ze liepen via 8-3 uit naar 16-13 maar bij 21-21 kon Mendo de bordjes terug in evenwicht brengen.

Aan het einde van de set lopen de frustraties bij de spelers van Mendo hoog op bij een scheidsrechterlijke dwaling (niet gefloten touché bij setbal) waardoor Zele Berlare de set in de wacht sleept met het kleinste verschil.

In de vierde  set krijgt Zele Berlare onmiddellijk een punt voorsprong ten gevolge van  een rode kaart voor Bob Douwen voor protest tegen de beslissing van de wedstrijdleiding bij een niet gefloten touché op setbal. Mendo laat zich niet uit zijn lood slaan en spelen geconcentreerd. Bij de 2de technische time out hebben ze de achterstand van 8-6 omgebogen in 14-16 voorsprong maar een supergemotiveerde Steffen Symoens brengt zijn ploeg opnieuws langszij en Berlare Zele gaat door tot setbal.

Mendo Booischot staat  bij 24-22 voor de moeilijke klus om 2 setballen weg te werken maar dank zij puik verdedigingswerk van Bob Douwen en Yannick Slaets een mooie tipbal van uitblinker Nathan Peeters slagen de bezoekers erin om de volledige buit meer naar huis te nemen. De ontlading is zowel bij spelers als supporters groot en zo zet Mendo weer een belangrijke stap dichter richting behoud.

Speelden : Yannick Slaets, Michel Mariën, Joren Appels, Nathan Peeters, Bob Douwen, Yannick Wijnen, Libero : Marijn Claes

Kwamen in : Wout Van Dyck, Robin Adriaensen, Wouter Gijsemans.

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be