Zondagavond kregen de heren van Mendo Booischot een rechtstreekse concurrent op bezoek. Waasland Kruibeke staat nl op de 7de plaats terwijl we Mendo met slechts 2 punten minder op de 9de plaats in de rangschikking terugvinden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en .... dat werd het ook!

De Waaslandse bezoekers vlogen er direct volle bak in en binnen de korste keren stond er een 0-3 score op het bord. De heren van Mendo lieten echter niet zomaar begaan en zetten de achtervolging in om bij 8-8 de bordjes in evenwicht te brengen. Vanaf dan kregen we een gelijkopgaande wedstrijd te zien en werd het nog maar eens duidelijk dat beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren!

In moneytime werkte de thuisploeg 3 setballen van Waasland Kruibeke weg en haalde toch nog onverwacht met het kleinste verschil de overwinning binnen! ( 7-8, 15-16 en 28-26)

Ook in deel 2 kregen we mooie ralleys te zien en werd er gevochten voor elk punt. Bij 22-24 kregen de bezoekers een eerste kans om de set uit te maken maar Mendo slaagde er tot 3 keer toe in om een setbal weg te werken. Na 3 keer setbal voor Waasland Kruibeke vonden de mannen van Mendo het welletjes en was het over en uit : (8-7, 14-16 en 28-26)

In de 3de set tapten de Waaslanders heel duidelijk uit een ander vaatje en speelden onze mannen van het kastje naar de muur. Jeroen De Beleyr vond in zijn beachmaat Kenneth Janssens een sterke afwerker van dienst en die maakte brandhout van de Booischotse verdediging. Een dipje voor de thuisploeg en een set om vlug te vergeten. Mendo ging met 11-25 de boot in. (5-8, 6-16 en 11-25)

Vol goede moed startte de thuisploeg aan de 4de set maar ze keken al vlug tegen een 0-3 achterstand aan. Bij 8-8 kwamen de bordjes weer in evenwicht en vanaf dan speelden de mannen van Mendo hun eigen spel. Wout Van Dyck speelde Jonas Glassée, die in vervanging van Maarten Van Dyck, een ongelooflijk sterk debuut maakte als opposite, perfect aan en die liet geen enkele kans onbenut. De talrijk opgekomen supporters konden genieten van een boeiende wedstrijd. Heel even kregen de Waaslanders een boost en zag het er naar uit dat we ons moesten klaarmaken voor de 6de tiebreak van het seizoen maar bij een 17-22 achterstand schoten onze mannen opnieuw in actie en waren ze zowel blokkerend als aanvallend, verdedigend en serverend de best scorende ploeg. De thuisploeg, die met Wout Van Dyck aan de service de kloof in 1 keer gedicht zag, hield in de superspannende eindstrijd de zenuwen het best in bedwang, Met het kleinste verschil en een ace van Bob Douwen haalden ze de set binnen.

Met nog enkele wedstrijden tegen middenmoters in het verschiet is dit zeker een belangrijke overwinning voor Mendo want hierdoor klimmen ze over Walhain en Waasland Kruibeke naar de 7de plaats. In volle examenperiode waren zowel Maarten Van Dyck als Ruben Duwaerts niet beschikbaar waardoor coach Michel Mariën beroep moest doen op Jonas Glassée (Opposite) en Stijn De Becker (R/H) van Heren 2 en op youngster Ward Van Dyck (R/H) (H3). Zij hadden een belangrijk aandeel in de overwinning tegen de Waaslanders! Volgend weekend trekken ze naar Zoersel om daar daar revanche te pakken voor de zure 2-3 nederlaag uit de heenronde.

Uitslag: 3 - 1 (28/26, 28/26, 11/25, 26/24)

Speelden : Joren Appels, Jonas Glassée, Wouter Gijsemans, Ward Van Dyck, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Benedict Buts (Libero)

Kwamen in : Toon Swinnen, Stijn De Becker