Mendo Booischot sleept toch nog 2 punten uit de brand tegen Kapellen. De 1ste herenploeg moest het dit weekend opnemen tegen Global Wineries Kapellen, een ploeg uit de middenmoot die net als Mendo de voorbije weken goed bezig is. Beide ploegen hebben dit jaar nog maar 2 puntenloze verlieswedstrijden op hun palmares staan.

De wedstrijden tegen Kapellen staan altijd garant voor verrassende wendingen. Aanvankelijk gaat de wedstrijd gelijk op en wordt langs beide kanten vlot gescoord. In een spannend sloteinde laat Kapellen bij 22-24 een 1ste setbal onbenut en Mendo maakt daar handig gebruik van om de bordjes terug in evenwicht te brengen. De bezoekers trekken aan het langste eind en halen de overwinning binnen. (8-6, 14-16 en In de 2de set is de thuisploeg, ondanks enkele mooie aanvallende acties, constant op achtervolgen aangewezen.

Ondanks enkele verwoede pogingen slaagt Yannick Sophie er niet in om onze mannen uit hun lood te slaan en ze blijven vechten voor elk punt. Met Ruben Duwaerts aan het opslagkanon maakt Mendo de set uit met 25-22. In deel 3 herpakken de Kapellenaren zich en gaan als een pletwals door de Booischotse verdediging. Zowel aanvallend als verdedigend klopt het plaatje ineens helemaal en Mendo kan geen vuist meer maken tegen de agressieve speelstijl van Yannick Sophie en zijn ploegmaats. Even lijkt het erop dat Kapellen de 3 punten mee richting Kapellen kan nemen maar bij een 17-22 achterstand schiet de Mendomotor eindelijk in gang en vegen ze in 1 keer de achterstand weg. De 3de setbal is voor Mendo de goeie en ook deze set wordt door de thuisploeg gewonnen met het kleinste verschil. (7-8, 14-16, 27-25)

In de tiebreak houden de mannen van Mendo het hoofd koel en spelen geconcentreerd hun eigen spel. We krijgen spannende ralleys te zien maar de thuisploeg komt nooit echt in de problemen. Ruben Duwaerts zet de eindstrijd in met een reeks van 5 krachtopslagen en Maarten Van Dyck mept de 15-10 op het bord! Michel Mariën was niet echt tevreden over de prestatie van zijn team maar was ondanks dat toch tevreden met de 2 punten! Volgend weekend staat de wedstrijd tegen Duvel Puurs op het programma. De voorbije weken zijn ze echt in the winning mood en hun opmars lijkt niet te stuiten. Onze mannen zijn op hun hoede!!

verslag: Annemie Daems/Mendo Booischot/Nnieuws.be