De wedstrijd tegen MENDO 3, de ongeslagen leider in 2e Prov kon aangevat worden met een compleet St Janskring. Beau, van 's middags terug van één maand Congo, moest nog acclimatiseren en startte op de bank. Met Mikael op zijn positie speelt St- Janskring goed mee tot 18-18 maar maakt dan teveel fouten om de winst thuis te houden.

Set 2 is een copie van set 1, met Beau terug in de ploeg. Teveel opslagmissers en receptiefouten liggen aan de basis van een een 0-2 achterstand. De derde set begint hoopgevend en Herentals houd gelijke tred met de leiders tot 20-20; dan maakt de thuisploeg weer zijn dosis onnodige fouten en MENDO kan de wedstrijd rustig uitserveren. Conclusie: de derde plaats is voorlopig het hoogst haalbare. Aanvallend kan er gewedijverd worden met de beste ploegen uit de reeks, maar de receptie liet het zaterdag te veel afweten en met een 6-tal opslagmissers per set krijgt een soliede ploeg als MENDO het toch wat makkelijker.

Verslag: Gert Janssens voor Nnieuws.be