VC Heist Delhaize Herenthout moest de wedstrijd in Mendo alvast onder minder goed gesternte aanvatten. Na de uitval vorige week van hoekspeelster Tessa Van Den Dries tegen Lint, raakte ook nu bekend dat kapitein Hanne Danis voor de rest van het seizoen verstek dient te geven.

VCHH miste de start in Mendo volledig en keek al vrij snel tegen een 4 – 1 achterstand aan door de zware opslagdruk van de thuisploeg. Enkele misverstanden op het veld brachten Mendo zelfs op een 8 – 3 voorsprong.

De Herenthoutse machine kwam maar niet op toeren en met 13 – 7 bedroeg de opgelopen achterstand zelfs al 6 punten halfweg de eerste set. Bij de 18 – 9 dreigde de eerste set zelfs een afstraffing te worden voor VCHH en leek de beslissende kloof voor setwinst al geslagen.

Mendo kon de eerste set dan ook rustig uitspelen en versloeg een ongeconcentreerd VC Heist Delhaize Herenthout met simpele en droge 25 – 17 cijfers.

Het setverlies schudde de bezoeksters blijkbaar nog niet wakker want de volgende set stond de 5 – 0 al even snel op het bord. De daaropvolgende 8 – 5 score deed VCHH een eerste keer de neus aan het venster steken, maar ook nu deed het ontbreken van de automatismen Herenthout de das om.

Bij 12 – 8 deed de spelleider ook nog zijn duit in het spreekwoordelijke zakje en diende Herenthout een time out te nemen om alles even te laten bezinken. Het gewenste effect bleef echter uit en bij 15 – 9 wed ook de tweede time out genomen.

Het verschil van 6 punten bleef echter ook nog overeind bij de 19 – 13 en ging het meer en meer lijken op een typische einde-seizoen wedstrijd, vooral van de bezoekende kant uit.

Het enige lichtpunt in deze set was dat VCHH er in slaagde om dit keer 2 punten meer bij elkaar te schrapen dan de vorige, maar met de 25 – 19 stond de 2 – 0 in sets voor Mendo verdiend op het scorebord.

De aansluitende derde set slaagde VCHH er evenmin in om een degelijke prestatie neer te zetten. 4 services van de thuisploeg brachten evenveel punten op en weerom keek Herenthout tegen een 4 – 0 aan.

Bij de 5 – 5 waren er tekenen van beterschap zichtbaar en nam Herenthout een eerste keer voorsprong met 5 – 7. De voorsprong werd stelselmatig verder opgebouwd en met 10 – 16 en de 14 – 20 hadden de Herenthoutse dames de beste kaarten in handen voor setwinst en eerherstel.

De klus werd geklaard met 17 – 25 en toonde voor het eerst dat er meer in zat dan een roemloos verlies.

Deze setwinst gaf de bezoeksters vleugels en de vierde set was Mendo direct op achtervolgen aangewezen met 3 – 7. De zware opslagdruk van Mendo bracht de score op 7 – 8 en VCHH moest terug een tandje bijsteken om uit te lopen naar 7 – 11. De thuisploeg klampte, mede geholpen door een salvo aan opslagmissers van VCHH, aan bij 15 – 16.

Het spel ging hierna over een weer, en bij 22 – 22 was het nog altijd een dubbeltje op zijn kant, maar een uiterst dubieuze beslissing van een (langs beide zijden) niet accuraat leidende referee deed het potje overkoken bij de Herenthoutse coach, die daarmee tegen een gekleurd karton én weggegeven matchbal aankeek.

Een eerste keer kon het onheil nog worden afgeweerd, maar uiteindelijk ging VCHH voor de bijl met 26 -24 en bleven de punten in Booischot. Zuur verlies voor Herenthout dat dit feit volledig aan zichzelf te danken had en zaterdag 6 april om 17 uur in 't Kapelleke stevig moet uithalen tegen Veltem-Beisem om de zesde plaats te kunnen behouden.