Logische overwinning Dames VCHH tegen Kivola Riemst.

Kivola Riemst, voorlaatste in de stand, recupereerde voor het duel tegen VC Heist-Herenthout enkele bepalende basisspeelsters en nam met 8-5 de beste start.

Herenthout verslikt zich (niet voor de eerste keer) in de aanvang van de wedstrijd en coach Staf Torfs nam een eerste time-out bij 11-5 om de troepen tot de orde te roepen.

Een sterke opslagbeurt van setter Shani Heylen en een kill-block van middenspeelster Hannah Luyten zorgden er voor dat de achterstand werd omgebogen tot een 15-16 voorsprong.

Hiermee werden de gemaakte aanvallende fouten gecompenseerd, maar een opslagmisser zorgde voor een 17-17 gelijkstand. Uiteindelijk werd er een min of meer comfortabele driepuntenkloof geslagen door onder andere een geslaagde smash en een ace van Tessa Van Den Dries en werd de set met 22-25 binnen gehaald door een foutieve opslag van de thuisploeg.

Deze setwinst maskeerde enigszins het mindere vormpeil van enkele speelsters van VC Heist-Delhaize-Herenthout. Dit weerspiegelde zich ook direct weer in de 5-1 achterstand in het tweede bedrijf.

De drie opslagmissers en een receptionele fout langs de zijde van VCHH lagen mee aan de oorzaak van de 8-6 achterstand bij de eerste rust in de tweede set. Weerom een sterke opslagbeurt van de Herenthoutse setter was de bron van de spelovername door de bezoeksters en een 12-16 ruststand.

De opslagreeks werd uiteindelijk een halt toegeroepen door de thuisploeg bij een 12-18 score, maar had lelijk huisgehouden in het moraal van Kivola. Enkele concentratiefouten van VCHH zorgden dat Riemst tot 20-24 kon milderen, maar de bezoeksters rondden de set af met een smash en harkten zo de 0-2 voorsprong bij elkaar.

In de derde set keek VCHH nogmaals tegen een 4-1 achterstand aan na enkele fouten in de receptie en zagen de bezoeksters zich genoodzaakt tot het nemen van een time-out. Dit bracht echter geen zoden aan de dijk want nogmaals 3 fouten in de receptie zorgen voor een 8-5 ruststand.

VCHH mocht zich gelukkig prijzen dat Riemst verzuimde de klus te klaren en hun remonte bij een 13-9 gestopt zag. De inbreng van Evelien Van Gestel en Sofie Peeters brachten terug enig momentum in het bezoekende team en uiteindelijk werd de leiding overgenomen bij een 14-16 score.

De dubbele wissel werd in de rotatie echter ongedaan gemaakt, en deze ingreep bleef niet zonder gevolgen. Riemst knokte zich terug in het spel en de troepen van Staf Torfs kregen de rekening gepresenteerd. Riemst won de set verdiend met 27-25

Riemst kende een terugval in de derde set en keek in korte tijd tegen een 4-8 achterstand aan. Blijkbaar was de opflakkering van de thuisploeg in de derde set een stuiptrekking want de bezoeksters uit Herenthout stoomden door naar de overwinning met zware 12-25 cijfers.

Klus geklaard door VCHH dat de drie punten verdiend meegraaide uit de verre verplaatsing. De volgende wedstrijd tegen Arendonk zal duidelijk maken in welke mate VCHH gewapend is zich te meten met zwaardere tegenstand.

Opmerkelijk is dat in de reeks tweede divisie dames A de beide Leuvense ploegen op kop staan, direct gevolgd door de drie laatste promovendi uit de provinciale reeksen.Lubbeek (29 ptn), VC Heist Delhaize Herenthout (28 ptn), Arvoc Arendonk (28 ptn) en Bepavoc (29 ptn) staan welgeteld op 1 punt van elkaar en hebben elk nog de mogelijkheid tot het grijpen van de tweede plaats.

De eerste plaats is voor het vrijwel ongenaakbaar geachte Volley Haasrode Leuven (35 ptn met 2 wedstrijden minder gespeeld) dat echter de laatste weken ook op enkele misstappen werd betrapt. De finaleweken van de competitie in deze reeks gaan ongetwijfeld nog spannend worden.