Amigo’s C wint knotsgekke wedstrijd bij Herenthout

Twee ploegen die mee bovenaan het klassement van tweede divisie A meedraaiden maakten er in Herenthout een ware thriller van. Het werd uiteindelijke 2-3 voor de bezoekers.

Amigo’s nam de beste start en liep in de eerste set door fouten van Herenthout makkelijk weg. Naar het einde toe knokte de thuisploeg zich nog wel in de set maar de remonte kwam te laat. 23-25

Een omgekeerd scenario in de tweede set waarin het gelijk opging tot de tweede technische time-out maar een goede opslagbeurt van Jef Van den Brande zorgde er voor dat de bordjes op gelijke hoogte kwamen. 25-19

In set drie ging de thuisploeg op zijn elan verder en kon de kleine kloof die er was altijd uitbreiden. Een paar fraaie balwisselingen toonden wel aan dat beide teams niet van opgeven wilden weten. Al was het Herenthout dat nu vaak aan het langste eind trok en de set naar zich toetrok. 25-22

Amigo’s speelde in de vierde set met de rug tegen de muur en dat leek de jongens wel te bevallen. Ze gingen voluit in elk onderdeel en Herenthout had geen antwoord op de aanvallen van de bezoekers. Toch leek er nog een kleine verrassing in de maak want met Woestenborghs aan service begon Amigo’s nog te twijfelen en Herenthout haalde een 23-18 achterstand nog bijna op. Aan het einde konden de bezoekers het toch nog afmaken. 22-25

In de voor de thuisploeg vierde vijfsetter op rij leken zij op die ervaring te kunnen teren tot 8-6. Dan slopen er weer fouten in het spel en Amigo’s klom bij 12-13 terug op voorsprong. De partij kantelde nu bij elk punt en Herenthout maakte zijn eerste matchpunt op 14-13 niet af. Amigo’s deed dit wel en juichte bij 14-16 na een verdiende, felbevochte zege.