Tegen het ervaren Bolderberg was het Herenthout dat het beste uit de startblokken schoot. (6-2 ) Maar na te stereotiep spel vluchtte Switsers bij 6-6 al in een eerste TO.

Herenthout was hierna beter bij de les en maakte minder fouten. Vanaf de opslaglijn bestookte ze de bezoekende receptie en met gevechtsvolleybal werd de eerste set binnengehaald. (25-18)

Ook set 2 kwam de thuisploeg goed op dreef en sloeg ze al snel een kloof (11-6). Een opstellingsfout van de bezoekers, gevolgd door een langdurige spelonderbreking zorgde ervoor dat de concentratie weg was bij Herenthout. 3 rechtstreekse aanvallende fouten later was alles te herdoen. Maar VCH toonde dat ze aan maturiteit hebben gewonnen en drukte opnieuw door. Met goede services en dito aanvallen deed het Bolderberg pijn. (25-21)

De klassieke dip in de 3e set zorgde ervoor dat Bolderberg terug vertrouwen kreeg. Alhoewel het moet gezegd dat VCH nu zowel de eigen punten als deze van de tegenstrever voor zijn rekening nam.

Talrijke opslagmissers en foute aanvallen leverden de bezoekers een maximale 11-19 voorsprong op. Met Andries voor Van Dun en Schraeyen voor Op De Beeck begon VCH aan een inhaalrace. Met Heylen aan service werd de kloof dichtgeserveerd. 2 technische fouten (pas afgeblokt en toetsfout) stopten echter de remonte van VCH. (21-25)

In set 4 toonde Herenthout zich opnieuw bij de les. Sterke services, een beperkte foutenlast en heel wat vechtlust zorgden voor een set waarin de thuisploeg steeds controle had. (25-21)

Opnieuw een deugdoende overwinning voor de Stoeters die hiermee Achel op 6 punten zetten en terug aansluiten bij de middenmoot.