Voor de thuisploeg stond al de laatste match van de heenronde op het programma. Wie dacht dat de 2e in de stand, Waasland Kruibeke, een makkelijke wedstrijd tegemoet ging kwam bedrogen uit
In de eerste set ging het initieel gelijk op, maar met twee tussensprintjes van 5 punten toonden waarom de bezoekers zo hoog geklasseerd staan. Met enkele sterke en mooie aanvallen werd het makkelijk 16/25.

Vanaf dan begon de wedstrijd pas echt, de thuisploeg toonde onmiddelijk dat ze het hier niet bij gingen laten. In de tweede set kregen we dan ook mooi volleybal te zien. De grote tegenspeelsters imponeerde de dames van Herenthout niet en ze bleven hun eigen spel spelen. De set ging heel gelijk op, met setballen voor beide ploegen, maar de bezoekers konden het laken uiteindelijk naar zich toe trekken (27/29).

Toch zat er nog altijd veerkracht bij de thuisploeg en we kregen ietwat verrassend hetzelfde spelbeeld. Herenthout dwong de bezoekers vaak in de fout te gaan en bracht zelf een sterke aanvalskracht. Bij de tweede setbal was het raak, 25/23.

Tijdens de vierde set kregen we nog altijd zeer gelijkopgaand volleybal maar diep in die set begon de wedstrijd finaal te kantelen. De vermoeidheid kroop in de benen van de thuisploeg en zo konden de bezoekers op het einde van de set een kloof slaan, wedstrijd gespeeld (20/25).

Na de heenronde blijft VC Herenthout achter met 1 punt, maar de trainer zag de laatste weken het niveau omhoog gaan. "Als we zo aan de terugronde beginnen dan zijn ze nog niet van ons af."