Voor Herenthout stond er dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma om de voeling met de top van het klassement te behouden.
In de heenronde verloor het nog van een sterk Eisden. Ruud Nuijts startte in de basis en speelde een zeer sterke wedstrijd.

In de eerste set waren beide ploeg erg aan elkaar gewaagd. De thuisploeg die vooral dankzij sterk blokkerend werk en enkele goede plaatsballen het verschil maakte. Zo haalde de Stoeters de eerste set met het kleinste verschil binnen. 25-23.

In de tweede set speelde Herenthout op een hoog niveau. Sterk aanvallend werk van Mattijs Op De Beeck en Ruud Nuijts zorgde er voor dat de thuisploeg snel een kloof kon slaan. De blokkering stond opnieuw als een muur en Eisden kwam niet meer tot scoren. 25-16

In de laatste set leek Eisden terug in de wedstrijd te komen door enkele fouten van de thuisploeg. Bij 6-8 kon de Herenthout opnieuw beter organiseren en verdedigde sterk. Dankzij goede opslagdruk en een goede verdeling van setter Michael Van Grieken was de overwinning binnen. 25-18. Dankzij deze overwinning klimt Herenthout opnieuw naar een gedeelde vierde plaats.