Voor Herenthout stond er dit weekend een pittige wedstrijd op het programma tegen de Limburgers Elen. Veel supporters waren komen opdagen op deze zondagavond en kregen een zeer enthousiaste thuisploeg te zien.


Vanaf het begin van de wedstrijd startte Herenthout zeer sterk. Vanuit een solide receptie verdeelde Van Grieken zijn spel zeer goed. Hierdoor kwamen Van Den Brande en Op de Beeck gemakkelijk tot scoren. De bezoekers trachtten nog om de thuisploeg te ontregelen, maar ze stootten op een uiterst gemotiveerde ploeg. 25-22.


Hetzelfde scenario in de tweede set. Herenthout speelde receptioneel een sterke wedstrijd dankzij Schoors - Van Den Brande - Bouwen. Michiel Bouwen die opnieuw in de basis aantrad haalde snoeihard uit op de hoekpositie. 25-19.

In de laatste set pruttelde de motor even, waardoor Herenthout plots achter de feiten moesten lopen (8-6) De kapitein Op de Beeck nam zijn team helemaal weer op sleeptouw waardoor de thuisploeg enkele knappe rally's tot een goed einde wisten te brengen. Sterk verdedigend werk zorgde voor een mentale tik bij de bezoekers. Ben Cloots maakte het beslissende punt waardoor de Stoeters de laatste set met het kleinste verschil binnen haalde. 25-23.

Een deugddoende en verdiende thuiszege voor VC Herenthout en klimmen daardoor in de top 5 van het klassement.