Nipte overwinning voor Herenthout dat met vedetten  Steven Van Gorp en Jan Ghys aantrad. Door afwezigen Sven Woestenborghs en Ruud Nuijts was het in de eerste set nog zoeken voor de thuisploeg die niet in hun eigen spel geraakte. Door de vele rechtstreekse aanvalsfouten van Herenthout kan Elen de eerste set vlot binnen halen.

Set 2 met Michiel Bouwen op de opposite kon de thuisploeg veel beter organiseren en kwamen ze veel meer tot scoren dan in set 1. 25-17

Set 3 was opnieuw voor de bezoekers die Herenthout opnieuw dwongen om geforceerd te spelen en onnodige fouten te maken. In Set 4 wist Herenthout zich volledig te herpakken met een foutloze Jan Ghys en een scorende Steven Van Gorp. Door de goede opslagdruk en goed verdedigend werk kon Herenthout een tie-break afdwingen.

In de beslissende set kon de thuisploeg onmiddellijk een kloof slaan met Michael van Grieken aan de opslag. Nadien kon Elen geen weerwerk meer bieden en behaalde Herenthout de 5e overwinning op 6 wedstrijden. 15-12.

Setstanden: 21-25, 25-17, 21-25, 25-18, 15-12