U bent hier

Volleybal : VCHH boekt logische overwinning tegen Mendo Booischot

Heist op den Berg | Herenthout
12.12.2018 - 14.57u
Door: Mark Jaspers

Na de verloren partij vorige speeldag tegen titelkandidaat Alken, kreeg VCHH deze speeldag het lager geklasseerde Mendo over de vloer. Mendo heeft het al enkele jaren lastig om zich te handhaven op het huidige niveau, waardoor de verwachtingen in Herenthout niet minder waren dan een logische overwinning.

In een goedgevulde en sfeervolle sporthal 't Kapelleke ging de wedstrijd alvast evenwichtig van start, en hielden beide teams elkaar perfect in evenwicht tot 8 – 8 vooraleer VC Heist Delhaize Herenthout bij 11 – 8 een kleine kloof kon slaan.

De genomen time-out van Mendo bracht geen soelaas en Herenthout drukte het gaspedaal nog wat dieper in en liep zo verder uit tot 17 – 8, een vrij geruststellend verschil dat nog verder werd uitgediept tot 21 – 10.

Mendo krabbelde nog terug tot 23 – 15, maar stond reeds met de rug tegen de spreekwoordelijke muur en zag bij 25 – 16 de set oververdiend naar de thuisploeg gaan die al met al een vrij gemakkelijke setwinst kon boeken.

De 2e set was de thuisploeg direct op achtervolgen aangewezen bij 2 – 5, waar Mendo nog vlotter kon uitlopen tot 5 – 9, wat bij VCHH resulteerde in een dubbele wissel om de setter opnieuw achteraan te posteren.

Met 8 – 13 was het verschil maximaal in het voordeel van de bezoeksters, maar de thuisploeg wist het gat dicht te fietsen bij 15 – 15. Mendo liet dit niet over zijn kant gaan, en kon weerom de leiding veroveren met 15 – 20. Bij 17-21 hadden de Booischotse dames dan ook de betere papieren in handen voor eventuele setwinst.

Deze ging uiteindelijk ook verdiend naar een agressiever Mendo met 19 – 25, waarbij de setstand ook in evenwicht werd gebracht en VCHH zich even in de ogen diende te wrijven.

Mendo putte uit deze setwinst de nodige moed en nam ook in de derde set de betere start met 1 – 4. VCHH leverde strijd met zichzelf en kon de kloof moeilijk overbruggen. Met 9 – 12 stonden er nog altijd de drie punten verschil overeind in het voordeel van Mendo.

Bij 14 – 15 werd de aansluiting gemaakt, maar een Herenthoutse opslagmisser, gevolgd door een snoeiharde aanval van Mendo deed de gedane inspanningen teniet. Herenthout liet echter de moed niet zakken, en met scores van 19 – 19 en 22 – 22 was alles nog mogelijk.

In Moneytime hield het meer ervaren VCHH het hoofd het koelst, en wisten de dames van Staf Torfs de setwinst met 25 – 22 te bekomen. Een bittere pil voor het jeugdige Mendo dat de gedane inspanningen niet beloond zag.

In set 4 liet de thuisploeg zich dit keer niet verrassen en werd er gelijkopgaand gestart tot 5 – 5. Herenthout kon aanvallend echter niet overtuigen en twee missers drukten de dames van VCHH met de neus op de feiten bij 5 – 7.

Mendo kon het niveau echter niet handhaven en moest VCHH met 11 – 11 opnieuw naast zich dulden. Herenthout op zijn beurt, verviel in hetzelfde probleem en zag Mendo weerom de leiding nemen met 13 – 15. Een scheidsrechterlijk mistasten in een cruciaal moment voorkwam de aansluiting en Mendo kon nog even profiteren waardoor de stand op 16 – 19 kwam en VCHH volop aan de bak moest.

Met een spannende eindfase in deze set nam Mendo een time-out op 19 -20 om opnieuw rust in de rangen te brengen, maar een loepzuivere ace bracht de thuisploeg op gelijke hoogte. VH Heist Delhaize Herenthout wipte op en over de tegenstand die met 22 – 20 zijn laatste time-out opnam.

Uiteindelijk was het de vechtlust van VCHH dat de doorslag gaf en de thuisploeg de zege bezorgde met 25 – 21 waardoor Mendo puntenloos huiswaarts moest keren.

Door deze overwinning posteert VCHH zich in de tabellen op een mooie zesde plaats, een resultaat wat het beoogde objectief voor dit jaar, het verzekeren van het behoud in rustige waters, quasi met zekerheid behaald lijkt.

VCHH toont dat het zijn verblijf in deze reeks meer dan waard is door de gehaalde resultaten. Dit team heeft het potentieel om een occasionele stunt te boeken tegen de onbetwiste koplopers. Er werd nog geen enkele wedstrijd verloren met 3 – 0 cijfers, en ook vorige speeldag waren de dames dicht bij puntenwinst tegen Alken.

Aan de andere kant heeft VCHH het soms moeilijker op de drie punten thuis te houden tegen de mindere goden in het klassement, zoals ook deze wedstrijd duidelijk maakte.

De zesde stand in de competitie lijkt voor VCHH de juiste plaats aangezien er enkel werd verloren van de hoger gerangschikte teams, en de punten wel telkens in eigen huis bleven tegen de lager geplaatste ploegen.

Met Wellen krijgen de dames uit Herenthout op 22 december dé uitgelezen favoriet op bezoek op zaterdag 22 december in 't Kapelleke. Een unieke gelegenheid om misschien een eerste stuntzege te boeken?

VCHH – Mendo: 25/16, 19/25, 25/22, 25/21

Volgende wedstrijd: VCHH – WEVOC Wellen, zaterdag 22 dec om 17h00 in sporthal 't Kapelleke.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto