Na de pijnlijke nederlagen tegen Lint, maar vooral Mendo, hadden de dames van VC Heist Delhaize Herenthout iets recht te zetten tegen Veltem-Beisem.

Het team uit Vlaams-Brabant zag dat de Herenthoutse dames, in tegenstelling tot vorige week tegn Mendo, dit keer wel direct bij de les was. Mooi en technisch verzorgd volleybal van beide teams leverde een aantrekkelijk wedstrijdbegin op met   8 – 7.

VCHH hield de druk op de ketel en kon verder uitlopen tot 11 – 7, waarbij Veltem-Beisem een eerste time-out nam om de rust op het veld te herstellen en de speelsters de gelegenheid te geven om een antwoord te vinden op het felle Herenthout.

De thuisploeg bleef echter beuken op de bezoekende defensie en kon de bres vergroten tot 16 – 10. Met 20 – 15 holden de bezoeksters nog altijd achter de feiten aan, maar opkomende nervositeit bij VCHH gaf Veltem-Beisem de kans om te milderen naar 20 – 18.

Herenthout vond echter op tijd zijn cool terug en serveerde de set rustig uit bij 25 – 21.

Met 6 – 3 greep VCHH het team uit Brabant in de tweede set direct bij de keel, wat deze al dadelijk deed teruggrijpen naar een time-out. Herenthout domineerde echter vrijwel elke latere rally en met 11 – 5 ging ook de tweede time-out van Velem-Beisem voor de bijl.

De bezoeksters raapten de moed bij elkaar en vochten zich een weg terug in de wedstrijd met 15 – 12, mede geholpen door enkele aanvallende missers bij de thuisploeg.

De wake-up call schudde de speelsters van het fanionteam echter op tijd wakker en met 21 – 15 werden de dromen van Veltem-Beisem op een remonte vrij snel stukgeslagen. VCHH bleef heer en meester op het veld, en met 25 – 17 werden de bezoeksters op een hoopje geveegd.

Na deze vlotte setwinst werden de dames uit de Kempen echter in de derde set opeens met een 5 – 7 achterstand geconfronteerd als gevolg van hun concentratieverlies. Zware opslagdruk van Herenthout kon de opgelopen averij echter meer dan compenseren en met 10 – 8 werd er snel orde op zaken gesteld.

Hierna golfde het spel evenwichtig heen en weer waarbij VCHH zich in polepositie manoeuvreerde met 17 – 13, maar deze positie terug prijs gaf tegen een fel tegenspartelende tegenstander die met 18 – 18 terug langszij kwam.

In moneytime bleek Herenthout echter een maatje te groot voor de moegestreden opponent die met 25 – 21 de duimen diende te leggen en de drie punten verdiend moest achterlaten in 't Kapelleke.

Met deze meer dan welkome, maar zeker meer dan verdiende overwinning, kan met nog één wedstrijd te gaan, Herenthout al terugblikken op een geslaagd seizoen. De drie punten leverden een even grote bonus op ten opzichte van naaste achtervolger Lint in de strijd om de onverwachte zesde plaats in het klassement.

De laatste wedstrijd van het seizoen, op verplaatsing naar Wellen, kan wellicht nog zorgen voor de kers op de taart. Wellen is vrijwel zeker van de titel in eerste divisie, en behoudens een wonder kan Lint ook de zesde stek niet meer behalen waardoor beide teams vrij hun spel kunnen spelen.

Misschien een kans voor VC Heist Delhaize Herenthout om te zorgen voor een verrassing en Wellen opnieuw punten af te snoepen in een seizoen waarin de doelstellingen ruim werden behaald.