U bent hier

Volleybal : VCHH rehabiliteert zich tegen Veltem Beisem en claimt zesde stek in klassement

Heist op den Berg | Herenthout
09.04.2019 - 11.29u
Door: Mark Jaspers

Na de pijnlijke nederlagen tegen Lint, maar vooral Mendo, hadden de dames van VC Heist Delhaize Herenthout iets recht te zetten tegen Veltem-Beisem.

Het team uit Vlaams-Brabant zag dat de Herenthoutse dames, in tegenstelling tot vorige week tegn Mendo, dit keer wel direct bij de les was. Mooi en technisch verzorgd volleybal van beide teams leverde een aantrekkelijk wedstrijdbegin op met   8 – 7.

VCHH hield de druk op de ketel en kon verder uitlopen tot 11 – 7, waarbij Veltem-Beisem een eerste time-out nam om de rust op het veld te herstellen en de speelsters de gelegenheid te geven om een antwoord te vinden op het felle Herenthout.

De thuisploeg bleef echter beuken op de bezoekende defensie en kon de bres vergroten tot 16 – 10. Met 20 – 15 holden de bezoeksters nog altijd achter de feiten aan, maar opkomende nervositeit bij VCHH gaf Veltem-Beisem de kans om te milderen naar 20 – 18.

Herenthout vond echter op tijd zijn cool terug en serveerde de set rustig uit bij 25 – 21.

Met 6 – 3 greep VCHH het team uit Brabant in de tweede set direct bij de keel, wat deze al dadelijk deed teruggrijpen naar een time-out. Herenthout domineerde echter vrijwel elke latere rally en met 11 – 5 ging ook de tweede time-out van Velem-Beisem voor de bijl.

De bezoeksters raapten de moed bij elkaar en vochten zich een weg terug in de wedstrijd met 15 – 12, mede geholpen door enkele aanvallende missers bij de thuisploeg.

De wake-up call schudde de speelsters van het fanionteam echter op tijd wakker en met 21 – 15 werden de dromen van Veltem-Beisem op een remonte vrij snel stukgeslagen. VCHH bleef heer en meester op het veld, en met 25 – 17 werden de bezoeksters op een hoopje geveegd.

Na deze vlotte setwinst werden de dames uit de Kempen echter in de derde set opeens met een 5 – 7 achterstand geconfronteerd als gevolg van hun concentratieverlies. Zware opslagdruk van Herenthout kon de opgelopen averij echter meer dan compenseren en met 10 – 8 werd er snel orde op zaken gesteld.

Hierna golfde het spel evenwichtig heen en weer waarbij VCHH zich in polepositie manoeuvreerde met 17 – 13, maar deze positie terug prijs gaf tegen een fel tegenspartelende tegenstander die met 18 – 18 terug langszij kwam.

In moneytime bleek Herenthout echter een maatje te groot voor de moegestreden opponent die met 25 – 21 de duimen diende te leggen en de drie punten verdiend moest achterlaten in 't Kapelleke.

Met deze meer dan welkome, maar zeker meer dan verdiende overwinning, kan met nog één wedstrijd te gaan, Herenthout al terugblikken op een geslaagd seizoen. De drie punten leverden een even grote bonus op ten opzichte van naaste achtervolger Lint in de strijd om de onverwachte zesde plaats in het klassement.

De laatste wedstrijd van het seizoen, op verplaatsing naar Wellen, kan wellicht nog zorgen voor de kers op de taart. Wellen is vrijwel zeker van de titel in eerste divisie, en behoudens een wonder kan Lint ook de zesde stek niet meer behalen waardoor beide teams vrij hun spel kunnen spelen.

Misschien een kans voor VC Heist Delhaize Herenthout om te zorgen voor een verrassing en Wellen opnieuw punten af te snoepen in een seizoen waarin de doelstellingen ruim werden behaald.

imageMeer nieuws

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'

'Topzomer in het vooruitzicht in Herentals'
Herentals 09.07.2020 - 17.48u

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers

Sint-Amandskerk heeft nieuwe wijzers
Geel 09.07.2020 - 17.13u

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"

Professor Pierre Van Damme over mondmaskers: "Niet langer wachten met verplichting"
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 09.07.2020 - 13.42u

Organisator Vakantiesalon failliet: "Beurzen hebben dringend nood aan perspectief"

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 09.07.2020 - 12.39u

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto