Voor beide teams was de wedstrijd zeer belangrijk. Zoersel had punten nodig om niet in degradatienood te komen, Herenthout wilde de uitschuiver in Dilsen-Stokkem goed maken.  Zoersel nam een blitsstart door zware opslagdruk van Joris Peeters naar 6-2 maar Herenthout panikeerde niet. Een time-out en secuur receptiewerk van Kevin Dillen forceerden de voorsprong bij 7-8. Daarna waren de bezoekers vertrokken en waren baas in alle onderdelen van het spel. Grote variatie in het aanvalsspel en alle aanvallers kwamen vlot tot scoren. Bij 15-25 zat de eerste set er al op.

In set twee verzwakten de bezoekers niet in het minst en Zoersel wist geen raad met de listige float-opslagen van Sven Woestenborghs. Mattijs Op de Beeck en Koen Jacobs maakte blokkerend en aanvallend de kloof. 14-25.

Zoersel toonde wel over veerkracht te beschikken in de derde set. Met echt vechtvolleybal kwam de thuisploeg toch in de wedstrijd. Op de Beeck bracht Herenthout nog terug in de set maar een aantal aanvallende missers gaven Zoersel opnieuw een kleine kloof die ze konden behouden tot het einde. 25-22.

In de vierde set had Herenthout alles onder controle tot 14-15. De eerste scheidsrechter keurde een punt onterecht af. Kapitein Op de Beeck kreeg zeer makkelijk geel en Jef Van den Brande een rode kaart. Zo stond Zoersel  plots 16-15 voor. Na de kaart nam Herenthout wel opnieuw het voortouw en vocht zich terug naar een voorsprong. Bij 23-24 en 24-25 werden twee matchballen nog in het net geserveerd maar de derde was met een blok van Woestenborghs en Jacobs de goede. 25-27

Zo kan Herenthout terug naar boven kijken in het klassement want door het verlies van Lommel komt de vierde plaats terug in het vizier.