Kunnen spelen en bewegen maken onderdeel uit van het dagelijkse leven en dragen bij tot de algemene ontwikkeling en groei van elk kind. Een concept als de Bewegingsschool leert kinderen niet alleen zichzelf, maar ook de anderen en hun omgeving beter kennen. Elk kind moet de mogelijkheid krijgen om zelf te ontdekken wat het kan en niet kan.

Bij FH Nijlen starten we met een eigen mixvorm van bewegings -en volleybalschool. Bijzonder daar is de methodiek, die vertrekt van de individuele mogelijkheden van het kind. Vanuit deze benadering wordt een globale motorische, affectieve en sociale ontwikkeling van het kind gestimuleerd.

Bij FH zal de nadruk liggen op balvaardigheden, bewust bewegen, evenwicht, ritmegevoel, ruimteperceptie  Verschillende vormen van algemene bewegingsvaardigheid (kruipen, rollen, klimmen, klauteren, springen  en van algemene balvaardigheid (rollen, kaatsen, gooien, botsen ...) komen aan bod.

Naast de algemene motoriek worden ook cognitieve en psychosociale vaardigheden ontwikkeld: samenspel, opdrachten uitvoeren in groep en vertrouwen in trainer en/of ouders worden eveneens meegenomen.

Er wordt een kleine knipoog naar volleybal gegeven, maar het gaat in de eerste plaats om bewegen en om de beleving, het plezier van sport en spel.

Voor wie: jongens/meisjes van 4 tot 7 jaar. (3-jarigen mogelijk mits met begeleiding van 1 v/d ouders).            

Wanneer: elke zaterdag van 9u00 tot 10u00 vanaf 21 september

Waar :  sporthal ’t Zand,  Zandlaan 44, 2560 Nijlen.                                                                          

Deelname prijs : slechts € 20 euro voor 10 weken (inclusief sportverzekering!) Interesse of vrijblijvende inlichtingen : Gerry Leemans via secretariaat@FHnijlen.be  of 0494/80.48.54.

Momenteel staan er twee sessies van 10 lessen ingepland.  Deelnameplaatsen zijn beperkt.

Sportschoentjes  of turnpantoffels verplicht !

- See more at: http://nnieuws.be/artikel/volleybalclub-fh-nijlen-stelt-voor-de-zandbak#sthash.AgthnR40.dpuf