De dames van Herenthout zorgden voor een kleine stunt in de Beker van Vlaanderen door Panda's Lokeren te verslaan. "Hoewel we een voorgift van 2 punten kregen stonden we bij de eerste technische time out al meteen 4-8 achter. De hele set liepen we een beetje achter de feiten aan waardoor de Panda’s verdiend met 25-21 konden winnen. In set 2 begon ons spel iets beter te lopen waardoor we gelijke tred konden houden maar uiteindelijk verloren we na iets te veel individuele fouten met 23-25.

Van af set 3 kwamen Leen De Pooter en Nore Noyens in en die namen de ploeg op sleeptouw. Leen vooral via haar prima receptie en verdediging en Nore (slechts 15 jaar) met snoeiharde aanvallen. We waren vertrokken en na winst in set 3 (25-21) speelden we de Panda’s volledig weg in set 4 met 25-14. In de tie-break bleven we op dezelfde manier doorgaan en via 5-1 gingen we naar 10-4. Uiteindelijk kropen de Panda’s nog iets dichter bij maar uiteindelijk wisten we toch vlot te winnen met 15-12.

Een mooie opsteker voor dit jonge team en nadat we vorige week nog verloren na de terugkomst van 0-2 naar 2-2 konden we het deze keer wel afmaken. De volgende ronde spelen we tegen Arvoc uit onze reeks. We zullen zeker proberen om nog een ronde verder te geraken om dan waarschijnlijk terug tegen een divisieploeg te mogen spelen."

Verslag Gert Van den Bosch/VC Herenthout dames/Nnieuws.be