U bent hier

Volleyball Dames 1e Div A : Lizzards - VCHH 23-25

Heist op den Berg | Herenthout
18.10.2019 - 14.28u
Door: Mark Jaspers

VC Heist Delhaize Herenthout scoort eerste driepunter.

Dat de eerste divisie A dit jaar een zware reeks was, stond in de sterren geschreven. Dat de dames uit Herenthout met loodzware verplaatsingen in de seizoensstart geen cadeau werd gegeven is ook een vaststaand feit.

De eerste driepunter is daardoor een opluchting voor VCHH, dat meteen ook de rode lantaarn in Leuven achter kon laten. Lubbeek werd door de nieuwe nederlaag meteen ook de enige ploeg in reeks A die nog geen punten behaalde.

Lizzards Lubbeek, geen onbekende voor VCHH, haalde dadelijk hun sterkste wapen, de zware services, uit de kast en startte hierdoor met 5 – 2 ook beter dan het bezoekende team dat de receptie niet kon instellen op de tegenpartij.

Bij 12 – 12 was de scheve situatie rechtgezet n kreeg VC Heist Delhaize Herenthout langzaam meer vat op het spel, en met 15 – 17 zag de Leuvense coach dat zijn time-out niet rendeerde. De volgende twee punten waren eveneens van Herenthoutse makelij. Met 16 – 22 was de kloof geslagen, en met een ace van Sofie Peeters werd de eerste set gewonnen met 18 -25.

De tweede set begon eveneens met zware opslagdruk, maar deze keer was het Herenthout dat met 1 – 4 de oorlogstrom roerde. Lizzards zag zijn eigen aanvallen telkens goed afgeblokt door onder andere een sterk spelende Tessa Van Den Dries, die zou uitgroeien tot vrouw van de match.

In tegenstelling tot Lizzards, vondt VCHH wel telkens het gat in de thuisverdediging en met 5 – 13 leek het beslissende verschil reeds gemaakt. Toen de kloof van tien punten, behaald bij 7 – 17 terugliep tot 7 stuks door een fel vechtend Leuven, besloot de Herenthoutse gelegenheidscoach, Tim Geboers, die de afwezigheid van Staf Torfs tijdelijk opving, tot het nemen van een time out.

Het was echter Lizzards die de volgende drie punten eveneens konden scoren en terug moed putte uit het spelverloop, maar de 15 – 20 score was nog voldoende geruststellend. VCHH hield het hoofd in moneytime koel, en won met dezelfde 18 – 25 cijfers als voorgaande set.

Set 3 startte evenwichtig met 4 – 4, maar het waren vooral de zenuwen die opvielen bij beide teams. Leuven met de rug tegen de muur en VCHH op een zucht van de overwinning, zagen dat bij 10 – 10 er geenduimbreedte aan elkaar werd toegegeven.

Alhoewel de set niet altijd hoogstaand spel opleverde, bleef het ongemeen spannend verloop boeien. Bij 16 – 13 leek Lizzards op weg om de grendel van het slot te krijgen, maar de Herenthoutse coach leverde prachtwerk door zijn troepen tot kalmte te manen en de mentale weerbaarheid van VCHH uit te spelen. Hierdoor kreeg Herenthout met 19 – 21 de betere kaarten in handen.

Lizzards rekte de doodstrijd nog door het redden van een eerste matchbal, maar een ongelukkige netfout brak hun daaropvolgend zuur op. 23 – 25 en een meer dan verdiende overwinning voor VC Heist Delhaize Herenthout, dat hiermee hun eerste driepunter scoorde.

Lizzards Lubbeek – VCHH 0-3, setstanden 18-25, 18-25, 23-25

imageMeer nieuws

Ex-wielrenner Jurgen Van den Broeck gaat autoracen : nieuwe passie voor Morkhovenaar

Herentals | Kempen regio | Nationaal | Neteland 06.07.2020 - 09.05u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg
Heist op den Berg 05.07.2020 - 20.12u

Nieuwe samenwerking en renner voor VDB Cycling Team

Kempen regio 05.07.2020 - 20.10u

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal

Hidrodoe : eerste bezoekers krijgen feestelijk onthaal
Herentals | Provincie Antwerpen 05.07.2020 - 15.27u

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs

Veel interesse voor overname visgroot- en -kleinhandel Arijs
Herentals | Herenthout | Neteland 05.07.2020 - 07.34u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto