VC Heist Delhaize Herenthout nam op bezoek bij naaste achtervolger Mavoc de ondertussen klassieke valse start en kreeg het eerste punt pas bij een opslagfout van een sterk Mavoc bij 5-1.

Door sterk serveerwerk van setter Shani Heylen werd de kloof bij een 5-5 stand gedicht en bereikte VCHH zelfs met een lichte voorsprong de eerste time-out, geholpen door de aanvallende acties van Tessa van den Dries. Een wederoptredende Leen de Pooter op de libero zag dat VCHH deze set niet gebukt ging onder de eigen foutenlast en met 13-16 voorsprong de 2e time out inging.

De speelsters van Mavoc toonden hun mentale sterkte en knokten zich terug in de wedstrijd tot 18-18. Niettegenstaande VCHH licht overwicht omzette in een 18-20 score, sloop er toch terug onnauwkeurigheid in het spel waardoor mavoc bij 21-21 opnieuw gelijkstelde. VC Heist Herenthout drukte in moneytime echter stevig door en verzilverde een tweede setbal met 23-25 setwinst als gevolg.

Set twee startte gelijk opgaand, maar enkele slechte recepties drukten de bezoeksters uit Herenthout in het verweer bij een 8-6 achterstand. Mavoc ging door op zijn elan en bouwde de voorsprong uit tot 16-8, waardoor VCHH in een stevige dip belandde. Dat de bezoeksters met een receptioneel probleem zitten, werd door de 20-8 op het scorebord duidelijk in de verf gezet.

Gedragen door een sterk acterende setter Ampero Velez Guttierez gaf Mavoc VCHH een stevig oplawaai en won de thuisploeg de set oververdiend met 25-10.

Op de vraag of Herenthout zich kon herstellen van deze opdoffer, was het nog koffiedik kijken bij een 6-6 stand, maar de valkuil van de klassieke valse start werd in alle geval vermeden en wisten de dames zelfs een lichte 6-8 voorsprong te behalen.

In grote mate geholpen door de opslagmissers van het bezoekende team, kon Mavoc gelijkstellen bij 10-10, maar niet voorkomen dat VCHH toch uitliep tot 12-14. Opnieuw een opslagmisser luidde de zoveelste terugkeer van Mavoc in en slechte recepties waren de oorzaak van een 20-19 achterstand. Verdedigend klopte het niet meer bij Heist Herenthout en een rotatiefout leverde een 23-20 bonus op voor de thuisploeg die bloed rook. De derde setbal werd geconverteerd en leverde Mavoc een 2-1 in setstand op.

De vierde set kon VCHH de schijn niet meer ophouden en had het de 10-4 achterstand duidelijk aan zichzelf te danken door een veelvoud van gemiste recepties, opslagen en aanvallende fouten. Een trend die zich doorzette tot 14-4 en uiteindelijk Mavoc op een zucht van matchwinst deed belanden. De derde matchbal bleek de juiste voor de thuisploeg, die daarmee de bezoeksters met 3-1 huiswaarts stuurden.

VC Heist Herenthout incasseert hiermee een derde nederlaag op rij waardoor een logische perte in het klassement het gevolg is. Trainer en speelsters worden hierdoor met de neus op de feiten gedrukt en moeten duidelijk reageren en oplossingen zoeken op de steeds terugkerende hoge foutenlast die hun duidelijk parten speelt. De thuiswedstrijd tegen Sparvoc aanstaande zaterdag om 17 h zal duidelijk maken in welke mate VCHH de examenperiode heeft verteerd en of de dames de mindere resultaten achter zich kunnen laten.