U bent hier

Volleyball Dames eerste divisie: Veltem Beisem –VCHH

Heist op den Berg | Herenthout | Neteland
16.11.2018 - 14.13u
Door: Mark Jaspers

Na de zure nederlaag vorige week tegen Zoersel moest VCHH deze week de strijd aangaan tegen Velvoc Veltem-Beisem, een gedegen middenmoter in de reeks. De punten waren welkom voor beide teams. VCHH kon voeling houden met de subtop, Velvoc kon zich nestelen in de brede middenmoot.

Door zware opslagdruk kon Velvoc al op korte tijd een bonus van 6-2 bij elkaar meppen. VCHH hanteerde hetzelfde wapen en kon met 7-7 de bordjes in evenwicht brengen. Hierna bleef het spel in balans met 11-11 en verder 22-22 als gevolg.

In money-time kon Velvoc het hoofd het koelst houden, en na een spannend openingsspel de set binnen halen met 25-23.

VC Heist Delhaize Herenthout reageerde als door een wesp gestoken en knalde zich naar een welverdiende 3-8, maar Velvoc kon op zijn beurt milderen tot 7-9. VCHH behield echter licht overwicht en kon terug uitlopen tot 10-14, het teken voor de thuiscoach om een time-out te nemen.

Onder impuls van een sterk spelende Lina Vrijsen kon VCHH evenwel verder afstand nemen tot 14-20. De kloof van 6 punten bleef overeind en het eerste setpunt werd direct omgezet in 18-25 setwinst voor de bezoeksters. 1-1 in setstand, maar het betere spel werd echter geleverd door de dames uit Herenthout.

In de derde set ging VCHH aanvankelijk door op het elan en met 3-7 was de thuisploeg duidelijk op achtervolgen aangewezen. Met 9-10 was het verschil bijna uitgevlakt en met 12-12 was de gelijkstand een feit. Hierop nam Velvoc het initiatief om met 20-16 VCHH met de neus op de feiten te drukken.

Hierna viel de bezoekende machine plotsklaps totaal stil, en met duidelijke 25-16 kreeg VCHH een stevige mentale tik te verwerken. Oplapwerk voor de coach van VC Heist Delhaize Herenthout, die met zijn team duidelijk aan de bak moest.

Boodschap begrepen, en met 1-4 in de volgende set was het weerom Velvoc dat met 1-4 in het krijt direct een time-out nam met het gegeven in het achterhoofd dat elke genomen onderbreking resulteerde in terug veroveren van de opslag.

Ook nu kon Veltem-Beisem de opslag herwinnen, maar VCHH herstelde de verhoudingen en beet door de zure appel met stevige servicedruk en nam terug over met 5-9 op het bord. Er kwam echter weer zand in de machine en de eigen missers van VCHH werden cash betaald. Met 10-11 hijgde Velvoc terug in de nek van de bezoeksters.

Een goed ingevallen Lindsey Vercammen riep de remonte van Veltem-Beisem echter een halt toe en met 10 – 14 stond er terug een kleine bonus op het scorepaneel. De thuisploeg kraakte onder de mokerslagen van de Herenthoutse aanval, en met 13-21 was de set virtueel binnen voor VCHH.

Een klinkende 15-25 leverde een gelijkstand op in sets, en beide teams waren al verzekerd van een extra punt in de rangschikking.

In de korte tie-break nam een hongerig VCHH duidelijk de betere start van beide, en met 0-3 op het bord trachtte de aandringende thuisploeg de situatie recht te trekken met harde en precieze aanvallen, maar stuitten ze telkens op een secuur verdedigende Sofie Peeters.

Met 0-6 was VC Heist Delhaize Herenthout op weg naar set- en matchwinst en werd er gedraaid met 0-8 en een duidelijk aangeslagen Velvoc. Een ontketend bezoekend team wist zich met 4-14 quasi zeker van de eindwinst.

Een fel tegenspartelend Veltem-Beisem kon ondanks de gedane inspanningen enkel lijdzaam toezien hoe Herenthout het pleit beslechtte met 11-15 waardoor zij 2 punten mee huiswaarts namen.

Volgende wedstrijd van VCHH is op zondag aanstaande tegen KVC Maasmechelen, een team dat met 8 punten de middenmoot afsluit en dus de punten kan gebruiken om niet in de gevarenzone te belanden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto