De wedstrijd KVC Maasmechelen – VC Heist Delhaize Herenthout, gespeeld in het afgelegen Uikhoven, was een kans voor VCHH om het puntentotaal in de heenronde nog wat op te krikken. KVC sloot voor deze wedstrijd het rijtje middenmoters af met 8 puten, terwijl VCHH zich ondertussen in de subtop weet te handhaven.

Met een 5 - 8 score namen de bezoeksters uit Herenthout alvast de betere start, maar Maasmechelen bracht met 8 – 8 de bordjes terug in evenwicht. Bij 10 – 8 achterstand achtte de bezoekende coach de tijd rijp voor een time-out, maar de twee punten verschil in het voordeel van de thuisploeg bleven behouden tot 14 – 12 en het kloofje werd nog vergroot bij 16 – 12.

Met 21 – 17 had Maasmechelen overduidelijk de beste papieren in handen om de set binnen te halen, maar VC Heist Delhaize Herenthout vocht zich terug in de wedstrijd met 21 – 20 en wist gelijk te stellen met 23 – 23.

Met 24 – 26 ging de eerste set alsnog naar een veerkrachtig VCHH, dat KVC Maasmechelen verweesd achterliet.

Set 2 ging Maasmechelen furieus van start, en in geen tijd werd VCHH onder de voet gelopen met 6 – 0. Er was een foutieve opslag van de gastdames nodig om de bezoeksters voor de eerste keer op het scorebord te krijgen bij 7 – 1.

De diesel van VCHH kwam slechts langzaam op toeren, maar bij 11 – 10 was de opgelopen achterstand al grotendeels opgehaald, tot opluchting van de meegereisde supporters. Enkele tellen stond de gelijkstand van 11 – 11 op het bord gespijkerd, en met het momentum aan Herenthoutse zijde was het de beurt aan de thuiscoach om het spel te breken met een time-out.

Dit tactisch maneuver brak het team uit de Kempen zuur op en VCHH zag de tegenstandsters op en over zich wippen met 16 – 14 waardoor zij plots op achtervolgen aangewezen waren.

De ervaring van de nochtans jeugdige bezoekende ploeg gaf op de beslissende momenten de doorslag, en met 20 – 20 was het verschil van de tabellen geveegd. Uiteindelijk werd de scheve situatie beslecht in het voordeel van VCHH, dat ook deze set met het miniemste verschil wist te winnen met 23 – 25.

Set drie werd er evenwichtig gestart met 3 – 3, maar KVC Maasmechelen kon licht overwicht omzetten in een 8 – 5 bonus, en stoomde zelfs door naar 12 – 6, mede geholpen door de aanvallende foutenlast bij de bezoeksters.

VCHH milderde weerom tot 14 – 12, maar zag de volgende twee punten terug naar de thuisploeg gaan, die zich met 16 – 12 opnieuw steviger in het zadel zetten op weg naar mogelijke setwinst.

Met 22 – 16 stond het water VC Heist Delhaize Herenthout reeds aan de lippen, maar opnieuw slaagden de troepen van Staf Torfs erin om bij 23 – 21 de achterstand te halveren. Zij konden echter niet voorkomen dat KVC Maasmechelen enkele setpunten kon forceren bij 24 – 22.

Een goed gekozen time-out van de Herenthoutse coach bracht soelaas, en met 24 – 24 kon VCHH zich terug naast KVC hijsen om vervolgens de wedstrijd met 25 – 27 helemaal te beslechten in hun voordeel.

Een fel strijdend Maasmechelen bleef met lege handen achter, terwijl VCHH in de heenronde zijn positie in de subtop kon consolideren. Met voorlopig 17 punten kan VCHH zich reeds beogen op een geslaagde seizoenstart bij de behaalde promotie naar eerste divisie waar de eerste doelstelling, het behoud verzekeren, al ruimschoots behaald is.

Er tekent zich al een wezenlijk verschil af tussen de teams in de linker- en rechterkolom in de competitie. De echte toppers zoals Wellen, Zoersel en Beerse staan afgetekend aan de leiding, terwijl de zwakkere broertjes zich echt zorgen mogen gaan maken.

DV Frainkin Hasselt noteert na 8 wedstrijden nog geen enkel punt en staat troosteloos laatste, maar meer verrassend is het feit dat de kampioenenploeg van vorig jaar in tweede divisie, VHL Leuven, zich op de voorlaatste plaats ziet met slechts 2 punten.

Beide vernoemde teams, net als het derde laatste geplaatste Topsport Vilvoorde en VC Heist Delhaize Herenthout novieten in eerste divisie, staan in schril contrast met deze laatste, en tonen aan welke stappen VCHH heeft gezet sinds de verwezenlijkte promotie naar de hogere reeks.

Volgende wedstrijd van VCHH is voorzien op zaterdag 24 november in thuishaven 'T Kapelleke te Herenthout om 17 uur en gaat tegen een van de andere toppers, Alken. Supporters, op post !

Setstanden KVC Maasmechelen – VCHH : 24/26, 23/25, 25/27.