Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Volleybalteam Rowievoc uit Herentals speelt kampioen en véél meer

Volley Leo Haest

Volleybalteam ROWIEVOC uit Herentals is zeker gekend als het legendarische 't Wipke of St.-Janskring of Blijf-Fit uit de jaren 70-80-90 en later.

Enthousiaste Leo Haest is al 44 jaar ononderbroken lid : 'Onze recreatieve volleybalploeg Rowievoc is dit jaar kampioen gespeeld. We zijn opgericht in 1978 door enkele sportieve ROtariërs en WIElertoeristen, die in de winter nog graag wilden sporten en voor VOlleybal kozen, vandaar de naam ROWIEVOC.  

We nemen al meer dan 40 jaar deel aan de recreatieve regionale volleybalcompetitie Fedes, onder de stuwende kracht van de intussen overleden en welbekende Jos Leys. We trainen en spelen onze matchen in de Vossenberg en organiseren in de loop van het jaar nevenactiviteiten met en zonder onze dames, want het succes van ons lang bestaan zit hem in de vriendschap.

Toch wel opmerkelijk en uniek : momenteel zijn er 3 generaties in onze club - van onze ere-voorzitter Hugo Goeminne (af en toe coach) en ex-secretaris Leo Haest (enige overgeblevene van de starters in 1978 en nu scheidsrechter tijdens de thuismatchen), tot de 50-ers, waaronder huidig voorzitter Karl Hendrickx en secretaris Frank Schijvens (volgend jaar 10 jaar aan de "macht"), en sinds kort een 5-tal 30-ers waarbij zelfs onze eerste vrouwelijke speelster, Eline Wuyts. In totaal een 16-tal zeer actieve spelers.
 
Dit jaar zijn we vlot kampioen gespeeld in de 2e reeks met geen enkele nederlaag.  Het is van 1998 geleden dat we nog eens in de hoogste reeks mogen volleyballen.  Toch wel apart.
Ons hecht team kreeg recent nieuwe truitjes dankzij onze voorzitter-sponsor Karl Hendrickx van Visions uit Herentals, de bekende firma die o.a. luchtopnames van wielerwedstrijden coördineert.
 
We blijven er samen een sportieve lap op geven, iedere week weer!', besluit Leo.   Foto L. Haest/NNieuws.
Volley Leo Haest

Deel dit artikel