VCHH veroverde de scalp van Riemst met 3 – 0 na een hoogstaande partij.
'De strijd om de 7e plaats in het klassement tussen VC Heist Delhaize Herenthout en Kivola Riemst moesten we spelen in een zielloze sporthal 't Kapelleke.

De net verstrengde coronamaatregelen staken een stokje voor de vocale steun van het anders toch talrijke thuispubliek. Dit keer moesten de supporters hun fanionteam aan het werk zien vanuit de cafetaria.

VCHH kon de zevende plaats enkel afsnoepen van Riemst als ze de volle buit thuis konden houden.

In het pré-coronatijdperk waren de dames van het stoetersdorp, destijds gecoacht door Staf Torfs, er al in gelukt deze stunt te verwezenlijken en zich daardoor te verzekeren van de toen laatst beschikbare plaats in het latere nationale 2.

De thuisploeg nam, al bijna traditiegetrouw, de beste start en Riemst keek al vrij snel tegen een 5 – 0 achterstand aan. Kivola herstelde evenwel op korte tijd het evenwicht en vocht zich naar 7 – 4 om dan een ontketend Herenthout tot 11 – 5 te zien uitlopen.

Riemst bleek de eerste schok verteerd te hebben en verkleinde de achterstand tot 13 – 11 maar moest VCHH niettemin toestaan om de 15 – 11 te scoren. Het spelpeil was aangenaam hoog van beide kanten en met de 15 – 14 ook uitermate spannend.

Na een tie-out pakte de thuisploeg de draad weer op en zette de tegenstandsters onder druk met 18 – 15. Riemst haakte echter weerom aan met 19 – 18 maar de oranjehemden smoorden de remonte in de kiem bij 22 – 18.

Kivola wist niet meer van welk hout pijlen maken en kreeg met een Herenthoutse ace het setverlies geserveerd bij 25 – 18. Een prima prestatie die smeekte op vervolg.

De Limburgers waren nu beter bij de les en baanden zich een weg naar 2 – 5. VCHH verkleinde de kloof tot 6 – 7 en bracht daaropvolgend met 7 – 7 de bordjes terug in evenwicht.

Op- en neergaand qua score nam de thuisploeg met 10 – 9 de leiding opnieuw over om in één ruk naar 14 – 11 te gaan. De volgende fase bleef het spel gelijkwaardig maar bij 19 – 15 hadden de dames van de Kempen de beste kaarten in handen, alhoewel duidelijk was dat kivola zich zou weren tot de laatste snik.

Na een welgenomen onderbreking lukt Riemst 3 punten op rij en de 19 – 18 deed VCHH eveneens dezelfde tactiek toepassen. Hierop was het de beurt aan VC Heist Delhaize Herenthout om met 4 punten de kloof te vergroten tot 23 – 18 en zat het thuisteam in polepositie voor nieuwe setwinst.

Deze was met 25 – 19 o-ver-ver-diend gezien het spel dat de troepen van coach Jolien Wittock op het veld brachten en daarmee Kivola Riemst met de rug tegen de muur zetten.

Met 5 – 5 was het weer ongemeen spannend en waren details meestal beslissend. Herenthout lukte, ondanks het betere spelbeeld, er niet direct in om Riemst te lossen en de 8 – 8 toonde de tomeloze inzet van beide teams.
Het was pas bij de 11 – 8 dat er een eerste barst ontstond in het Limburgse bolwerk.

Snelcement en kunst-en-vliegwerk bezorgde Riemst echter de 12 – 12 waarop iets later de 13 – 15 voorsprong volgde.

VCHH liet zich echter niet kisten en bracht hierop met 15 – 15 alles terug in balans. Kivola poeierde via de 17 – 17 uiteindelijk ook de 17 – 19 op het bord om al even snel VCHH opnieuw naast zich te zien bij 19 – 19.

De thuisploeg nam de kans te baat om op haar beurt twee punten uit te lopen tot 21 – 19. Uiteindelijk brak de Limburgse weerstand en een smash leverder VCHH 25 – 21 set- en matchwinst op én de bijhorende stijging in het klassement op, en ook niet te vergeten, een boost in 'de moral'...

Deze zege, een geweldige prestatie van álle speelsters in het team bewijst nog eens de samenhang van VCHH en het feit dat dit team meer is dan de som van de afzonderlijke speelsters. De jongedames welke deze wedstrijd niet aan bod kwamen hebben, zeker in de derde set, het team mee over de meet getrokken door hun aanstekelijk enthousiasme.

Georges, de nieuwbakken mascotte in de outfit van nationale wielerheld Wout Van Aert, keek toe en zag dat het goed was.

Volgende week zaterdag is Amigo's te gast bij VCHH om 17u in sporthal 't Kapelleke. Als de Kempense lady's, nu duidelijk in de winning mood, de lijn kunnen doortrekken, belooft dit weerom een spannende match te worden.'